Publicitat
Publicitat

Núñez i Navarro presenta la seva versió de la Rotonda

Va enderrocar la Casa Trinxet, de Puig i Cadafalch, i, si els veïns no s’hi haguessin oposat, també haurien sentenciat la Casa Golferichs

Núñez i Navarro té un historial polèmic pel que fa a la destrucció de patrimoni modernista. Va enderrocar la Casa Trinxet, de Puig i Cadafalch, i, si els veïns no s’hi haguessin oposat, també haurien sentenciat la Casa Golferichs. Malgrat tot, la constructora assegura que en les tres últimes dècades s’ha especialitzat en la rehabilitació d’edificis històrics i acaba de presentar la seva nova obra: la rehabilitació, a mans de l’equip d’Alfredo Arribas, de la Rotonda, la cèlebre Torre Andreu obra de l’arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana al barri de Sant Gervasi de Barcelona.

La rehabilitació de la Rotonda també ha vingut acompanyada d’una agra polèmica. La Plataforma Salvem La Rotonda va portar als jutjats el pla urbanístic i la llicència d’obres. No va poder evitar que de l’edifici modernista només en quedin la façana, el templet i els dos cossos necessaris per aguantar el templet. Tampoc no va poder salvar un hotel adjacent d’Enric Sagnier. Però sí que van aconseguir retallar l’última planta prevista, perquè no es mengés -encara més- les façanes modernistes. L’edifici nou sembla que vol arraulir-se darrere del modernista, per no tornar a aixecar polseguera. Així i tot, les obres no devien ser fàcils, perquè una veïna criticava ahir durant la presentació de l’obra que el pàrquing de cinc plantes que s’ha construït al subsòl va provocar esquerdes al seu bloc, a l’altra banda del carrer.

El volum d’Alfredo Arribas que substitueix l’hotel de Sagnier és més aviat anodí. Només crida l’atenció per la successió rigorosa de finestres que ressegueixen la corba de la cantonada. Ha abusat del llenguatge contemporani per distanciar-se de l’edifici històric, marcant amb profunditat el que és antic i el que és nou. Com que no s’ha reproduït la distribució dels interiors de la part històrica, que ara són diàfans i d’una blancor absoluta, s’hauria pogut permetre alguna llicència per amorosir el diàleg amb Ruiz i Casamitjana.

Les obres estaran acabades al setembre. Núñez i Navarro hi ha invertit 70 milions d’euros i farà una jornada de portes obertes perquè el públic pugui conèixer el nou edifici d’oficines i locals comercials.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT