Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Núria Graham inaugura el cicle Curtcircuit a l’Apolo

Quatre cançons noves, inclosa una versió de Toxic de Britney Spears, formen l’EP In the cave (El Segell) de Núria Graham, la presentació del qual serà aquest divendres a la sala Apolo de Barcelona. “Són cançons una mica més fosques, més seques i més crues”, diu Graham. El canvi es concreta en un protagonisme més gran de la guitarra, “més distorsió i una veu no tan endavant”. És a dir, el so que la vigatana ha estat desenvolupant en directe des que va publicar l’àlbum Bird eyes l’any passat en festivals com el Primavera Sound, el Vida i el Mercat de Música Viva de Vic, i també a Anglaterra, Holanda i Portugal.

L’actuació a l’Apolo servirà per inaugurar la quarta edició del Curtcircuit, el cicle de concerts organitzat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) amb la col·laboració de la Fundació SGAE i Estrella Damm. “Tenim la voluntat de fer més fort el teixit de sales del país, i defensar que la nostra feina és cultura, cosa que algunes administracions no entenen”, diu el president de l’ASACC, Lluís Torrents. Fins a l’estiu seran una quarantena de concerts en sales d’arreu del país de Nueva Vulcano, Nakany Kanté, ’77, Mazoni, Maria Arnal & Marcel Bagés i Sanjosex, entre d’altres. “El Curtcircuit és una iniciativa estupenda. Són temps difícils per fer concerts, i que t’ajudin està molt bé. A mi em van donar una oportunitat molt grossa”, diu Graham, que el 2013 ja va actuar al cicle com a apadrinada de La Iaia. Ara és ella la que a l’Apolo farà de padrina d’un altre grup vigatà, Germà Aire.

A l’hora de fer balanç de l’últim any, no amaga la satisfacció. Tanmateix, mira endavant: “M’agrada molt tocar en directe, però necessito parar per concentrar-me en un disc nou. I si paro no podré fer concerts, que és la meva única font d’ingressos. Però, bé, tinc assumit que la vida del músic és incerta”, diu.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT