El Valle de los Caídos augmenta les visites un 50% des de l'anunci de l'exhumació de Franco

Al juliol el mausoleu del dictador va rebre 12.737 visitants més que el juliol del 2017

El Valle de los Caídos ha augmentat considerablement les seves visites en els últims mesos, després de coneixe's la intenció del govern de Pedro Sánchez d'exhumar les restes del dictador Francisco Franco. Ha rebut 12.737 visitants més aquest juliol que el mateix mes de l'any passat, cosa que representa un increment del 49,8%. Segons Patrimonio Nacional, el nombre de persones que van visitar el Valle va passar de 25.532 a 38.269.

El prior del Valle de los Caídos diu que deixarà exhumar Franco si l'hi demana el rei

El punt d'inflexió es va produir el 15 de juny, quan el secretari de justícia del PSOE, Andrés Perelló, va anunciar a Burgos que el seu partit volia modificar la llei de memòria històrica per poder treure les restes del dictador del Valle. Les visites els caps de setmana següents van pujar uns 600 visitants. En canvi, fins llavors, la xifra anava caient. 

Durant l'any passat el monument va atreure un total de 283.277, xifra que podria ser superada en aquest any 2018. El president del govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que la decisió d'exhumar les restes del dictador i treure-les del Valle de los Caídos està presa i es durà a terme "molt aviat", tot i que va haver d'ajornar l'actuació fins després de l'estiu.

Més continguts de