MÚSICA
Cultura 25/10/2012

Ai Weiwei també parodia el 'Gangnam Style'

L'ha titulat 'Canoima Style', un joc de paraules que fan servir els internautes xinesos per burlar la censura a la xarxa

Efe
1 min

PequínL'artista i dissident xinès Ai Weiwei, un dels crítics més àcids del règim comunista, s'ha unit a la moda mundial del 'Gangnam Style' amb una versió pròpia 'aquest popular vídeo del raper sud-coreà PSY. Al vídeo, que porta per títol 'Caonima Style', Ai comença amb un primer pla seu amb ulleres de sol −com en l'original i en milers de paròdies− i intenta, sense gaire encert, imitar els passos de ball de PSY al costat de dues noies.

'Caonima' és un joc de paraules molt utilitzat pels internautes xinesos per burlar la censura a la xarxa, ja que encara que en principi vol dir' llama', el remugant sud-americà, també es pot interpretar com un exabrupte. La cançó és un simple 'playback', però el fet que en algun dels plans l'artista aparegui amb unes manilles policials, fa pensar en els 81 dies que va estar detingut el 2011, acusat de frau fiscal.

Ai, conegut per haver col·laborat en el disseny de l'Estadi Olímpic de Pequín, és l'activista i creador xinès més popular, i el seu captiveri l'any passat va ser condemnat per cercles artístics i de drets humans de tot el món, que van acusar el règim comunista d'actuar contra ell per intentar fer callar les seves crítiques.

stats