Cultura 21/12/2022

Així serà la programació cultural de Nadal de Barcelona

Les activitats es repartiran per plaça Catalunya, plaça Universitat i els districtes de la ciutat

2 min
Llums de Nadal al Passeig de Gràcia

BarcelonaArriba Nadal i també els dies festius. Més enllà de retrobar-nos amb la família al voltant de la taula, també poden aprofitar aquestes dates per gaudir de les activitats que se celebren a Barcelona aquest Nadal 2022. Podrem triar dins d'una àmplia oferta que inclou circ, òpera, música i dansa. Els espectacles, organitzades per l'Ajuntament, es divideixen en dues programacions. Per una banda, trobarem el Barcelona Festival de Nadal, que dura fins al 30 de desembre i reparteix els diferents espectacles entre plaça Catalunya i plaça Universitat. L'altra és l'edició nadalenca de Sons de Ciutat portarà 110 concerts gratuïts als districtes de la ciutat.

Al Barcelona Festival de Nadal s'hi duran a terme més de 80 propostes culturals, entre les quals hi haurà nou funcions de Fum, fum, festa!, un espectacle familiar de Guillem Albà i La Marabunta. Als matins, plaça Catalunya acollirà tallers i activitats adreçades a les famílies. Hi haurà un photocall amb vestits perquè els infants puguin disfressar-se dels seus personatges preferits, i també un taller de perruqueria i maquillatge ambientat a Nadal. Els més petits també podran tunejar postals amb creacions de Picasso, Miró i Tàpies i construir (o destruir) una ciutat imaginària amb milers de peces de fusta i residus industrials.

Als vespres la música serà la protagonista amb Sonido Tupinamba i Balkan Paradise Orchestra. A la plaça també hi haurà espectacles de circ, percussió i dansa. Una de les cites destacades d'enguany és La Torre de Nadal, un muntatge dirigit per Lluís Danés en coproducció amb l'Ajuntament i el Gran Teatre del Liceu. La proposta fusionarà l'òpera i el circ amb vuit artistes, sis músics i quatre cantants. L'escenari tindrà una instal·lació a càrrec de l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma, amb Sylvia Kuchinow al disseny d'il·luminació i Estudio Furia amb la proposta audiovisual.

La plaça Universitat acollirà la instal·lació Solstici de la plataforma d'art i disseny digital OFFF Barcelona, que construirà una illa ovalada amb un bosc de pantalles i diverses interpretacions visuals del solstici. "Volem generar complicitats entre Nadal, cultura, comerç i ciutat. És una programació adreçada a tot tipus de públics i desplegada per tota la ciutat", destaca el comissari de Nadal de l'Ajuntament de Barcelona, Oriol Martí.

En paral·lel, el cicle de concerts Sons de Ciutat tindrà una versió nadalenca amb més de 110 concerts gratuïts a càrrec de 50 artistes i formacions. El programa tindrà lloc fins al 4 de gener i hi participaran artistes com Àngela Quiralte Trio, Non Jambi, La Pau, l'Orfeó Català, Los Bongo Beat i Shego. També dins de les propostes musicals, Ginestà ha creat una cançó de Nadal pensada per a aquestes festes. El tema porta per nom Barcelona és un regal i ja se n'ha estrenat el videoclip.

stats