Cultura 21/08/2012

Aleix Martínez: "A Hamburg la gent sent seu el Ballet, com aquí el Barça"

Amb 15 anys va ser celebrat com un prodigi de la dansa clàssica catalana... que va haver de marxar a l'estranger per triomfar. En una entrevist a l'ARA, demostra que els sacrificis no li han costat gens: té una moral i una decisió de ferro

Laura Serra
1 min
Aleix Martínez: "A Hamburg la gent sent seu el Ballet, com aquí el Barça"

BarcelonaCom un esportista d'elit, als 13 anys Aleix Martínez (Barcelona, 1992) va decidir marxar de casa i anar a entrenar-se a Marsella. Als 15, es graduava guanyant el Prix de Lausana 2008, el concurs d'on han sortit les grans estrelles de la dansa clàssica. Allà va obtenir una beca i va escollir seguir formant-se al Ballet d'Hamburg. És un dels talents de la clàssica que ha de triomfar a l'estranger. En una conversa amb l'ARA, fa reflexions com les següents:

"Mai no he tingut un pla B. Ni el tinc ara. No hi vull pensar. Marxar va ser dur, però a casa ho van entendre. Sempre he tingut tan clar el que volia fer que no he sentit nostàlgia. Sabia que aquí no ho podria aconseguir"

"No està especialment ben pagat, per treballar de dilluns a diumenge. L'època daurada dels ballets russos i el luxe que els acompanyava ja no es porta. S'ha passat a un nivell molt humà i terrenal"

"L'Òpera d'Hamburg cada dia està plena al 100% i fem 120 funcions de dansa a l'any. Senten que el Ballet és una cosa seva, com aquí passa amb el Barça. La gent està orgullosa d'uns coreògrafs i ballarins que coneixen"

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats