TEATRE
Cultura 08/10/2012

Àlex Rigola convida a tornar a veure 'MCBTH' als qui van pagar l'entrada de la "desastrosa" estrena a Salt

El director considera que va estrenar l'obra abans que estigués a punt i vol reparar l'error convidant els qui van anar a l'estrena a veure l'obra ara al TNC, "solucionats tots els problemes i polits els desencaixos de l'espectacle"

Ara
2 min
Rigola condemna  El senyor dels anells

BarcelonaDijous 4 d'octubre es va estrenar el Festival Temporada Alta amb l'espectacle 'MCBTH', d'Àlex Rigola, sobre 'Macbeth', de Shakespeare. L'obra inaugurava el certamen i, alhora, la nova seu d'El Canal, a l'antiga fàbrica Coma Cros. La resposta del públic i de la crítica va ser, com a mínim, molt freda −llegiu-ne la crònica a l'ARA Premium−. El mateix Rigola va quedar descontent del resultat d'aquell primer passi de l'obra.

Per això, ara que ha d'estrenar l'espectacle al TNC, on farà temporada de l'11 d'octubre al 18 de novembre, ofereix la possibilitat de tornar a veure l'obra gratis als espectadors que van comprar l'entrada per assistir a l'estrena. En un missatge al seu Facebook, explica que "malauradament vam estrenar desastrosament 'MCBTH' a la nova sala d'El Canal. Després de tants anys d'experiència, i degut a les presses i condicions, vaig cometre l'error de precipitar els últims assajos i de saltar-me la normal confrontació prèvia amb el públic", diu.

"Amb un assaig més ja van quedar solucionats tots els problemes i polits tots els desencaixos de l'espectacle. A la funció del dia 5 ja vam presentar l'espectacle amb la dignitat que es mereixia i amb una durada de 12 minuts menys", resumia. Afegeix que "algunes aportacions desafinades que vam fer evidentment no van funcionar", i que "simplement l'espectacle no estava acabat i és responsabilitat meva no haver anul·lat l'estrena". El director, malgrat això, defensa l'espectacle de creació "amb total satisfacció, ara, que està acabat": "M'agrada profundament".

Per això vol una segona oportunitat: "Malauradament ja no salvarem les crítiques de l'estrena i ho sento per les persones que van tenir la generositat de desplaçar-se per assistir a l'estrena, i també pels companys d'El Canal [...], però sobretot em sap greu per aquells que vau comprar l'entrada per al dia 4", als quals ofereix l'opció de tornar-la a veure al TNC contactant directament amb ell per mail.

stats