Cultura 18/02/2021

L'Americana Film Fest celebrarà una edició híbrida i homenatjarà Kelly Reichardt

La majoria de pel·lícules de la secció oficial es podran veure a Filmin

2 min
Fotograma de 'First cow', de Kelly Reichardt

BarcelonaEls festivals de cinema comencen a desvirtualitzar-se. Després de cinc mesos gairebé sense cites presencials, fa unes setmanes s'anunciava el naixement de La Inesperada al Zumzeig i aquest dijous l'Americana Film Fest fa pública la programació de la pròxima edició, que es podrà seguir tant a Filmin com als Cinemes Girona, el Phenomena i el Zumzeig. En total es podran veure en plataforma online 21 de les 26 pel·lícules de la secció oficial que inaugurarà El verano de Cody (Driveways), un melodrama amable que inclou l'última interpretació de Brian Dennehy, l'actor nord-americà mort l'abril de l'any passat.

La programació de l'Americana inclou un dels títols de l'últim Zoom: el documental Feels good man, sobre la perversió del personatge de còmic Pepe the Frog de Matt Furie, convertit en mem i adoptat com a símbol per l'extrema dreta nord-americana. El festival de cinema indie també explorarà els clarobscurs dels Estats Units de Trump als drames Beast Beast, Buck Alamo i The killing of the two lovers. Un dels films estrella de la programació és l'opera prima de Joe Talbot The last black man in San Francisco, una exploració de la negritud que ja va ser aclamada a Locarno i premiada a Sundance. Més debuts: la triomfadora al SXSW Freshman year i la ciència-ficció distòpica de Lapsis. L'Americana també acollirà els últims treballs del veterà de l'indie Alexander Rockwell (Sweet thing), l'últim film del canadenc Denis Côté (Wilcox), la première de l'antimusical Summertime, el documental Assassins i la comèdia Shiva Baby, premiada al festival LA Outfest.

La retrospectiva d'aquesta edició està dedicada a una de les cineastes més aclamades l'any passat, Kelly Reichardt, la directora de First cow. L'Americana en recuperarà una filmografia plena de lirisme i sensibilitat que inclou Meek’s Cutoff, Wendy & Lucy, Certain women i Old joy, que seran projectades a la Filmoteca. La retrospectiva anirà acompanyada d'una xerrada sobre el cinema de Reichardt a càrrec de Violeta Kovacsics i una altra sobre la música de les seves pel·lícules impartida per Francina Ribes (del grup Doble Pletina) i la periodista Marta Salicrú, també directora de Radio Primavera Sound. A banda de la naturalesa híbrida de la mostra, la novetat d'aquesta edició és que durant la celebració del festival l'Americana s'instal·larà tres dies a Madrid obrint així la seva primera franquícia. Serà del 12 al 14 de març al madrileny Círculo de Bellas Artes.

stats