Cultura 14/06/2018

Andrés Lima dirigirà Sergi López la temporada que ve a la Sala Beckett

El 2018-19 les companyies residents seran La Ruta 40, Les Impuxibles i La Calòrica

Laura Serra
2 min
Lluïsa Castell i Alejandro Bordanove a L’alegria, de Marilia Samper.

BarcelonaSergi López tornarà als escenaris teatrals, dirigit per Andrés Lima, amb l’intrigant 'El chico de la última fila', de Juan Mayorga, l’obra que François Ozon va portar al cinema sota el títol 'A la casa'. Aquesta serà una de les dues produccions pròpies de la temporada vinent a la Sala Beckett. L’altra és igual de prometedora: Joan Anguera dirigirà 'Ofici de tenebres', la presentació com a dramaturg del periodista Joan Rusiñol. Però encara hi haurà dues coproduccions més: 'Blues', de Sergi Pompermayer, que muntarà La Brutal, i un espectacle amb la firma de Cristina Clemente al voltant dels joves que també anirà al Teatro Pavón Kamikaze.

La Sala Beckett celebrava ahir els dos anys de l’obertura del teatre al Poblenou en companyia dels abonats. Entre els privilegis que té el carnet de Personatge, hi ha el de tenir la primícia del que podran veure la temporada vinent. A més de l’autora resident –Victoria Szpunberg, que ja es va anunciar–, la Beckett amplia les companyies residents a tres: el 2018-19 hi faran temporada La Ruta 40 (amb 'Una lluita constant'), La Calòrica ('Els ocells') i Les Impuxibles de Clara Peya, que de fet apareix a la cartellera per partida triple: inaugurarà la temporada amb un concert, presentarà 'Pluja' amb Guillem Albà i estrenarà amb la seva companyia un espectacle sobre la síndrome TOC ('Suite TOC núm. 6'). La Beckett també arrencarà de manera "modesta", diu el director Toni Casares, la programació infantil amb dues obres de Les Bianchis, continuarà el cicle de poesia Alcools i mantindrà les seves residències, la d’Els Malnascuts i la dels alumnes de l’Obrador, que aquest any han creat 'IF-FI', un espectacle dirigit per Sergi Belbel que es reposarà per obrir la temporada. També es recuperà 'L’alegria', de Marilia Samper.

La temporada es tornarà a organitzar al voltant de dos cicles temàtics que agrupen obres i activitats elaborades de bracet amb la UOC. Els dos eixos seran 'El terror de la ciutat', amb teatre sobretot vinculat al terrorisme i xerrades que s’amplien a altres pors manifestes dins la societat, i 'Joves i ficció'.

La Beckett descobrirà un altre autor, Marc Guevara, amb 'La benvinguda'; donarà espai al Col·lectiu VVAA, que faran una versió de 'God is a dj', de Falk Richter, i es podrà veure la relectura de 'Pocahontas', de Bárbara Mestanza (The Mamzelles). Entre les altres obres que acollirà hi ha un projecte de l'IT Teatre amb una peça del dramaturg belga Chokri Ben Chikha i 'La lleugeresa', un monòleg dirigit per Ivan Benet amb l'actriu Aida Oset.

stats