Cultura 16/02/2021

Els nous propietaris d'El Corte Inglés salvaran l'escultura 'Món' d'Antoni Llena

Pot ser que l'escultura es quedi al mateix edifici o que la traslladin a un altre lloc

i
Antoni Ribas Tur
1 min
Escultura d'Antoni Llena al Corte Inglés de Francesc Macià.

El cas de l'escultura d'Antoni Llena en una de les façanes de l'antic El Corte Inglés de Francesc Macià, titulada Món, ha acabat bé: després de rebre notícies alarmants sobre el futur de la peça, que podia desaparèixer, Llena es va reunir fa pocs dies amb l'arquitecte que reformarà l'edifici, Albert Blanch, del despatx bcarq, i van quedar que treballarien "conjuntament" per garantir el futur de l'obra, tal com afirma el mateix artista.

Pot ser ser que la peça es quedi allà mateix, que es traslladi en un altre lloc del mateix edifici o que s'hi busqui un altre emplaçament, tot i que a Llena li agradaria que es mantingués al mateix edifici. "Em sento molt identificat amb aquest lloc", diu Llena. Món està inspirat en un poema de Robert Walser, consisteix en un conjunt de miralls i de pedres evocadors d'un aparador destruït, un gest subversiu si es pensa que l'escultura va ser concebuda per a uns grans magatzems. Amb la seva discreció característica, Llena diu que ara cal reposar mediàticament el tema perquè el futur de la seva obra "es vagi coent amb tranquil·litat".

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona va donar llum verda al pla especial per canviar l’ús de l’edifici a l’estiu, després que ho demanés l’actual propietari, Mersan Assets Management, que el va comprar el 2019 per 151,5 milions d’euros. La comissió de govern va aprovar que es destinin a oficines 20.045 metres quadrats i que l’activitat comercial quedi reduïda a 2.500. El cost previst de les obres previstes és de 22 milions, per adaptar els més de 34.000 metres quadrats que té la finca.

stats