MÚSICA
Cultura 14/09/2011

Antònia Font guanya el premi Puig-Porret

Els crítics escullen els mallorquins com el millor grup de l'any pel disc 'Lamparetes'. El Mercat de Música Viva arrenca així els quatre dies de programació musical.

Efe
1 min
Antònia Font presentant 'Lamparetes' al Teatre Principal de Palma / ACN

BARCELONAEl grup mallorquí Antònia Font ha rebut avui el Premi Puig-Porret com a millor grup musical de Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears, mentre que les bandes El Petit de Cal Eril i Manel han quedat finalistes. El premi que atorga la Institució Puig-Porret està dotat amb 10.000 euros i es decideix d'acord amb la votació directa dels crítics de la premsa catalana, segons que ha informat avui el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV).

Antònia Font ha estat guardonat per la qualitat del seu disc Lamparetes, un treball "allunyat de convencionalismes i fórmules, una oda a les coses quotidianes que transcendeix l'universal", segons el MMVV. Els membres d'Antònia Font reben el premi de mans de la president de la Institució Puig-Porret, Anna Maria Carbonell, en una cerimònia que se celebra al teatre L'Orfeó de Vic. Els guanyadors d'anteriors edicions han estat Pascal Comelade (1998), Quimi Portet (1999), Els Pets (2000), Jaume Sisa (2001), Antònia Font (2002), Adrià Puntí (2003), Miquel Gil (2004), Refree (2005), Poveda (2006), La Troba Kung Fú (2007), Roger Mas (2008), Manel (2009) i Raynald Colom (2010).

L'acte de lliurament del premi Puig-Porret ha suposat el tret de sortida de la 23 edició del MMVV, que fins al diumenge omplirà Vic (Osona) de concerts.

La programació pròpiament dita començarà demà amb una coproducció de Mercat que reunirà en el mateix escenari la guitarra flamenca de Chicuelo i el jazz eclèctic de Colina Miralta Sambeat. Durant quatre dies Vic oferirà una extensa programació, especialment dedicada als professionals, segons el nou director artístic del certamen Marc Lloret. L'homenatge a Enrique Morente dels membres de Lagartija Nick, l'espectacle de Marc Parrot inspirat en Segundo de Chomón i la combinació de tradició i modernitat de la colombiana Màgica són algunes de les actuacions destacades del MMVV.

stats