Cinema
Cultura 04/08/2012

5 aparicions al cinema de Marilyn abans de ser una gran estrella

En el seu camí cap al cim de la fama, l'actriu va participar en molts films com a secundària, alguns dels quals obres mestres del cinema, i hi va aportar el seu gra de sorra

Ara
1 min
Marilyn en una imatge promocional de 'La jungla d'asfalt'

BarcelonaMarilyn no es va convertir en una gran estrella en un tres i no res. Abans de protagonitzar grans produccions de Hollywood va participar com a secundària en pel·lícules de tota mena, des de musicals de segona, com 'Les noies del cor', fins a comèdies oblidables com 'Love nest' o 'Let's make it legal'. Però fins i tot en aquesta etapa va participar en pel·lícules importants de la història del cine, fins i tot alguna obra mestra.

1. 'Amor en conserva'. (1952). És la darrera pel·lícula oficial dels germans Marx. Marilyn, esclar, comparteix una escena amb Groucho, que no es queda indiferent davant d'ella. És el primer paper oficial de Marilyn al cinema.

2. 'Tot sobre Eva' (1950). En el film, Marilyn és una jove actriu "de l'escola interpretativa de Copacabana", segons la presenta George Sanders en aquesta obra mestra de Joseph L. Mankiewicz.

3. 'La jungla d'asfalt' (1950). L'actriu interpreta l'amant d'un gàngster en aquest gran 'noir' de John Huston. Marilyn, evidentment, tenia fusta de 'femme fatale'.

4. 'Em sento rejovenir' (1951). Marilyn posa en un compromís Cary Grant quan li ensenya una cama i li pregunta: "No és meravellosa?". És un petit paper en aquesta meravellosa comèdia de Howard Hawks.

5. 'Clash by night' (1952). Fritz Lang ('Metropolis') també va dirigir a l'actriu en aquest melodrama proletari protagonitzat per Barbara Stanwick, en el qual Marilyn interpreta la xicota d'un pescador i porta uns texans ben ajustats.

stats