Cultura 07/11/2013

Fernando Arrabal, hospitalitzat a París després de patir un accident cerebrovascular

L'escriptor, de 81 anys, havia de recollir un premi aquest divendres a Nova York

Agències
1 min

ParísL'escriptor espanyol Fernando Arrabal ha patit un accident cerebrovascular i es troba hospitalitzat a París. L'escriptor, de 81 anys, resideix a la capital francesa des del 1955. De moment no es coneixen més detalls sobre l'estat de l'autor, que aquest divendres tenia previst viatjar a Nova York per recollir un premi i participar en diferents col·loquis sobre el surrealisme.

Fernando Arrabal Teran va néixer l'11 d'agost de 1932 a Melilla, però va créixer a criar a Ciudad Rodrigo (Salamanca). Assagista, novel·lista, poeta, dramaturg, pintor i cineasta, està considerat un símbol de l'avantguarda i de la iconoclàstia.

Premio Nacional de teatre 2001 i Premio Nacional de literatura dramàtica el 2003, el 1962 va conèixer André Breton, tot i que mai no va entrar a formar part del moviment surrealista. Entre les seves obres destaquen 'Cementerio de automóviles', 'La primera comunión' i 'El jardín de las delicias'.

Considerat "persona non grata" pel franquisme, Arrabal no va tornar a Espanya fins l'any 1982, quan va rebre el Premi Nadal per 'La torre herida por el rayo'. És autor de més d'una desena de novel·les, múltiples textos de teatre, assajos i centenars de llibres de poesia. A més, ha dirigit òpera, és pintor i col·leccionista d'art i ha realitzat incursions en el món del cinema.

stats