Nomenclàtor
Cultura Art 17/12/2022

Barcelona dedica una plaça a Antoni Tàpies

També tindran lloc al nomenclàtor la fotògrafa Margaret Michaelis, l'arquitecta Rosa Barba, la pianista Ònia Farga i la científica Rosalind Franklin

2 min
Antoni Tàpies l'any 2002

BarcelonaEl pintor Antoni Tàpies (1923-2012) donarà nom a una plaça al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, segons ha acordat aquesta setmana la ponència del nomenclàtor de l'Ajuntament de Barcelona. La plaça d'Antoni Tàpies serà a l'actual plaça de la Torre, al barri del Putxet i el Farró. L'homenatge arriba quan està a punt de començar l'any en què es commemora el centenari del naixement del pintor.

La mateixa ponència va aprovar també incorporar cinc noms més de dona a la llista de carrers de la ciutat, segons ha informat aquest dissabte el consistori. A l'Eixample, l'interior d'illa de l'antic Cinema Urgell es dirà ara Jardí de Cristina Fernández Pereira, una dona afusellada pel franquisme al Camp de la Bota després de ser acusada injustament de denunciar un veí al bàndol republicà durant la Guerra Civil. A Gràcia, la fotògrafa Margaret Michaelis (1902-1985), molt lligada a la Barcelona republicana, donarà nom a l'emplaçament que hi ha entre els carrers Anna Piferrer, Cesare Cantù i Otilia Castellví.

La científica britànica Rosalind Franklin (1920-1959), una de les investigadores clau per a la comprensió de les estructures moleculars de l’ADN, tindrà el seu nom a l’espai annex a l’Escola La Pau, al final del passatge de Xavier Llorens, a Sant Martí. Al districte d'Horta-Guinardó, l'espai situat al costat de l'escola municipal de música Can Fargas es dirà plaça Ònia Farga (1878-1936), en honor de la pianista i violinista barcelonina. I l'arquitecta i paisatgista Rosa Barba (1948-2000) donarà nom a la passarel·la que travessa la capçalera del pantà de Vallvidrera.

També s'ha aprovat col·locar plaques de memòria en façanes de domicilis que van ocupar George Orwell (la Rambla, 115), Pere Calders (Borrell, 91) i Carmen Balcells (Benet Mateu, 24), entre d'altres.

stats