Art
Cultura Art 19/05/2023

El món al revés: els col·leccionistes programen a les galeries barcelonines

17 galeries s'obren a deixar que els seus clients hi programin aquest cap de setmana

2 min
La galerista Sílvia Dauder (esquerra) conversant amb una col·leccionista

BarcelonaEls col·leccionistes d'art contemporani prenen la paraula en una acció insòlita titulada The collector is present: 17 galeries barcelonines han convidat aquest divendres i dissabte 19 i 20 de maig 23 col·leccionistes perquè facin una exposició a la sala. La galeria Àngels Barcelona presenta VOICE(s) ON Daniel G. Andújar, un vídeo amb el testimoni dels col·leccionistes Berta Caldentey, Carlos Costa, Gabriela Galcerán, Alfonso Pons, Victòria Quintana i Amira Solh sobre l'obra de l'artista Daniel G. Andújar, que dissabte inaugura l'exposició Damnatio Memoriae: alquimistes, bufons i màscares.

El projecte The collector is present és una iniciativa del Barcelona Gallery Weekend, de l'associació Art Barcelona, que té l'objectiu de donar visibilitat a la tasca cultural d'accés gratuït. A més de les mostres han programat diverses trobades i visites. La programació completa es pot consultar en aquest enllaç.

El matrimoni format per José Ángel Sanz Esquide i Marisa Cortell mostra les quatre últimes obres que han comprat a la galeria Joan Prats, amb unes altres d'artistes com Esther Ferrer, Gilda Mantilla i Raimond Chaves i Perejaume. Per iniciativa de Josep Maria Civit, a la galeria Marlborough es podrà apreciar l'obra d'On Kawara One million years. L'artista Enric Farrés Duran i el col·leccionista Davison Pereira seran els protagonistes a la galeria Bombon Projects: aquest dissabte oferiran una passejada artística des de la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer fins a la galeria.

L'ADN Galeria inaugura l'exposició Back to the present, que gira al voltant de la presència de l'artista Julio Anaya Cabanding a la Col·lecció Manuel Expósito. Les galeries Nogueras Blanchard, Ana Mas Projects i L21 Barcelona presenten, simultàniament als tres espais, una mostra d'obres seleccionades de la Q. LØSS Collection, posant l'accent en el diàleg entre artistes contemporanis del context local i artistes reconeguts de les avantguardes històriques. Pel que fa a la galeria Majoral, oferirà una visita comentada a Saura al seu context, una exposició fruit d'una col·lecció que prefereix mantenir-se en l'anonimat. A la galeria Palmadotze, ubicada a Santa Margarida i els Monjos, la col·leccionista Berta Caldentey presenta una selecció de les seves peces.

Amb el títol de Per què col·leccionar art?, Lluís Bassat descobrirà a la galeria Lab36 què va despertar el seu interès per iniciar la seva col·lecció, que avui acull més de 2.500 obres. I ProjecteSD proposa un joc d'associacions entre obres dels col·leccionistes Marisa Cortell i José Ángel Sanz Esquide, Aurelia i Carlos Usandizaga i Gerardo van Waalwijk van Doorn, i obres del fons de la galeria.

stats