Cultura 05/08/2013

Els atacs a la política i la crisi, protagonistes del Fringe d'Edimburg

Ara
1 min
Interrupted, una de les obres que es podrà veure al Fringe.

Barcelona.El Festival Fringe, que va arrencar divendres i que és l'avantsala del Festival Internacional d'Edimburg, té sempre un punt de provocador. Aquest any, però, les obres que s'hi podran veure demostren que hi ha molta indignació. Atacs als grans gegants comercials, tocs d'alerta sobre la difícil situació dels presos polítics i reivindicacions feministes i sindicalistes són alguns dels temes que tractaran algunes produccions que desfilaran per la capital escocesa fins al 26 d'agost.

La irlandesa Solpadeine is my boyfriend retrata tota una generació a la qual se li va prometre tot però que ara ha d'emigrar o fer cua a les oficines d'atur. Bradley Manning, el jove analista nord-americà que va filtrar informació a Wikileaks, és la inspiració de la producció que la companyia nacional del Teatre de Gal·les presenta al festival alternatiu.

El referèndum per la independència d'Escòcia també pujarà a l'escenari amb I'm with the band , de la companyia Traverse Theatre. A Edimburg també es podrà veure l'estrena de Who wants to kill Yulia Tymoshenko? , que relata la història de l'expresidenta d'Ucraïna, actualment a la presó.

El director valencià Sigfrid Monleón presentarà La rendició , una adaptació teatral de les memòries de l'escriptora australiana Toni Bentley. Teatro en Vilo porta a Edimburg Interrupte , una obra que ha pogut tirar endavant gràcies a una beca del Centre d'Art la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor. Interrupted parla de la fràgil frontera entre l'ordre i el caos, la protagonista perd el control i no accepta la realitat.

stats