Cinema
Cultura 17/10/2021

Després de l'Sputnik i la Laika... Rússia roda la primera pel·lícula a l'espai

L'actriu Iúlia Peresild i el director Klim Xipenko aterren amb la càpsula Soiuz MS-18 després de 12 dies a l'Estació Espacial Internacional

Ara
2 min
El director Klim Shipenko aterra després de rodar en òrbita

BarcelonaL'actriu i el director que han rodat la primera pel·lícula a l'espai han aterrat aquest diumenge a la Terra després de 12 dies a l'Estació Espacial Internacional (ISS). La càpsula Soiuz MS-18, amb el tripulant de l'Estació Espacial Oleg Novitskii (que hi ha viscut sis mesos), l'actriu Iúlia Peresild i el director Klim Xipenko, ha aterrat aquest matí a les 6.35 h en una àrea remota a l'oest del Kazakhstan, segons ha informat l'agència espacial russa Roscosmos. El viatge pretenia batre els Estats Units i Hollywood en aquesta fita, ja que l'any passat Elon Musk, Tom Cruise i la NASA van anunciar un projecte semblant, Space X. Un portaveu del Kremlin va dir abans de l'enlairament: "A l'espai és on nosaltres som pioners, on malgrat tot mantenim una posició de seguretat". Així que aquesta fita se suma a la del primer satèl·lit a l'espai, l'Sputnik; el primer animal, la Laika; el primer home, Iuri Gagarin, i la primera dona, Valentina Tereixkova.

El títol del film serà The challenge [El repte] i l'agència russa només ha revelat del seu argument que la protagonista és una cirurgiana enviada a l'Estació per salvar un astronauta. En el viatge els ha acompanyat el veterà astronauta Anton Xkaplerov, que en teoria ha participat al film, així com els dos tripulants russos que eren a l'Estació vivint amb tres membres de la NASA, un japonès i un francès.

L'actriu Iúlia Peresild a l'aterrar al Kazakhstan.

Iúlia Peresild, que va ser escollida entre les 3.000 persones que van presentar-se per al paper, és coneguda per la pel·lícula del 2015 La batalla per Sebastopol, i ha dit que li sabia greu deixar l'espai. "Estic una mica trista. Semblava que dotze dies serien un període de temps prou llarg, però quan el temps es va acabar no volia marxar-ne", ha dit l'actriu, de 37 anys. Ara Peresild i Xipenko es recuperaran durant una setmana a la Russian Star City, el centre del programa espacial de Rússia, als afores de Moscou.

La setmana passada l'actor nord-americà William Shatner, de 90 anys –el capità James Kirk de la famosa saga Star Trek–, es va convertir en la persona més gran a anar l'espai. Ho va fer a bord d'un coet de la companyia Blue Origin, del multimilionari Jeff Bezos.

stats