Cultura 20/12/2016

Barcelona destina 368.905 euros a adequar els locals de música en viu

Les subvencions serviran per rehabilitar i millorar 18 locals que fan música en directe amplificada perquè s'adaptin a la nova normativa

Ara
1 min
Un concert a Robadors 23, un dels locals que esperen el canvi de normativa de la música en directe.

BarcelonaS'ha tancat la convocatòria de subvencions per a inversions en establiments de música en viu 2016, una mesura que s'inscriu en el pla per la música a Barcelona i que serveix tant per dur a terme rehabilitacions com inversions en equipament tècnic o per a la instal·lació de limitadors-enregistradors de nivells sonors.

L’import total de la convocatòria ha estat de 368.905 €, amb un topall màxim de subvenció per sol·licitud de 50.000 €. A aquesta convocatòria s’han presentat un total de 19 sol·licituds i se n’han aprovat 18, 10 de les quals ho han estat gràcies al nou marc normatiu que deriva de l'aprovació de la circular municipal amb la qual es pretenia obrir, legalitzar i regular l'activitat de música en directe amplificada a bars, cafeteries i restaurants.

Aquesta modificació va suposar un reconeixement per a un seguit d’espais que fins ara no tenien llicència específica de bar musical, sala de concerts o sala de ball/discoteca, i per tant no podien desenvolupar legalment aquest tipus d’activitats. La convocatòria d’aquesta subvenció busca facilitar l’adequació tècnica al nou marc normatiu.

Els locals que han rebut subvenció han estat Trencalòs, Sidecar, La [2] d'Apolo, Nota 79, Jazzsí Club Taller de Músics, Associació Cultural Freedonia, Sala Razzmatazz, Sala Jamboree i Tarantos, 23 Robadors, Invisible Café-Concert, Almodobar, Almo2Bar, Sinestesia, Restaurante Divine, Heliogàbal, Paddock i Laboratorio.

stats