CULTURA
Cultura 05/04/2012

El festival Barcelona Poesia explorarà els lligams amb les arts contemporànies

Del 8 al 17 de maig se celebrarà la 28a edició del festival, que s'obrirà amb la Nit de Poesia al Palau de la Música

Acn
1 min

BARCELONADel 8 al 17 de maig se celebrarà el Barcelona Poesia, el Festival Internacional de Poesia de Barcelona, sota la direcció d'Eduard Escoffet i Martí Sales, que aquest any explorarà els lligams entre la poesia i les arts contemporànies.

El festival s'obrirà amb la Nit de Poesia al Palau de la Música, acte inaugural del Barcelona Poesia 2012, que se centrarà un any més en la voluntat de mostrar la potència de la poesia contemporània, amb noms com Manuel Forcano, Carles Rebassa, Andrés Sánchez Robayna, Mónica Valenciano, Hélène Cixous, Mark Strand, Brigitte Oleschinski, Caroline Bergvall i Urayoán Noel.

Durant nou dies, hi haurà els homenatges a Josefa Contijoch i J. A. Goytisolo, la inauguració de l'exposició ClaResil 2012mg per Alex Brahim, i un recital de textos de Joan Sales en el marc del centenari del seu naixement. També és farà una marató poètica en homenatge a Josep Maria de Sagarra, el Campionat Nacional Poetry Slam amb els millors 'slammers' de tot l'Estat, la Jep Gouzy's jazz-poetic-session a càrrec d'aquest poeta nord-català, una conversa entre Perejaume i Chantal Maillard, i els espectacles 'Sagarra dit per Rosa M. Sardà' i 'Una música de cavalls negres'.

La cloenda del festival es farà amb el lliurament del Premi de Poesia Jocs Florals 2012 i amb la música de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, seguit de les cançons d'Albert Pla amb la guitarra flamenca de Diego Cortés.

stats