Cultura 17/10/2014

Surt a subhasta la mítica imatge dels Beatles a Abbey Road

La casa Bloomsbury Auctions treu a la venda per més de 60.000 euros les sis fotografies que Iain Macmillan va fer al grup per a la portada del seu onzè àlbum

Ara
1 min
La fotografia que va fer Iain Macmillan per a la portada al disc 'Abbey Road', de The Beatles

BarcelonaLa casa Bloomsbury Auctions de Londres subhastarà el 21 de novembre, amb unes estimacions situades entre els 62.500 i els 90.000, euros, les mítiques fotografies d'Iain Macmillan on es poden veure els quatre integrants del Beatles creuant la londinenca Abbey Road per un pas de vianants. El fotògraf, amic de John Lennon i Yoko, Ono, va fer sis fotografies en deu minuts el 8 d'agost de 1969. La cinquena, seleccionada per Paul McCartney, es ca convertir en la portada d''Abbey Road', l'onzè àlbum del grup i el darrer que van enregistrar.

"Aquesta fotografia està considerada una icona dels anys 60. Suposo que ho deu ser. Crec que la raó per la quan va tenir tanta popularitat és la simplicitat. És una instantània molt senzilla, estilitzada. També és una imatge amb la qual et pots relacionat. Està realitzada en un lloc on la gent encara pot caminar", va afirmar Iain Macmillan sobre la fotografia el 1989.

Els objectes relacionats amb els Beatles es troben entre els més desitjats pels col·leccionistes: un vinil de 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' firmat el 1967 per George Harrisson, Ringo Star, Paul McCartney i John Lennon va ser adjudicat l'any passat per gairebé 300.000 euros, el rècord per a un material dels Beatles, segons va informar The Hollywood Reporter.

stats