Cultura 05/12/2016

Bob Dylan envia un discurs d'agraïment per ser llegit al banquet dels Nobel

Patti Smith interpretarà el tema 'A hard rain's a-gonna fall' a la cerimònia dels premis

Efe
2 min

CopenhaguenEl cantautor nord-americà Bob Dylan, guanyador del Nobel de literatura 2016, ha enviat un discurs d'agraïment per ser llegit juntament amb els de la resta dels premiats en el banquet posterior al lliurament de guardons d'aquest divendres a Estocolm, ha informat la Fundació Nobel.

El músic havia comunicat tot just fa 3 setmanes que no aniria ni a la cerimònia ni a la conferència d'acceptació, que té lloc 3 dies abans, adduint "compromisos previs". Ja abans havia trigat 15 dies a afirmar que acceptava el guardó, cosa que va aixecar polèmica perquè fins i tot la Fundació Nobel va donar el cas per perdut. L'escriptor Per Wästberg el qualificava de "rude" i "arrogant", declaracions de les quals es va desmarcar més tard la institució.

La Fundació Nobel ha informat que la també cantant nord-americana Patti Smith interpretarà un tema de Dylan, 'A hard rain's a-gonna fall', a la gala de lliurament dels premis. De tota manera, el cantant no es lliurarà del discurs, única condició per poder ingressar els 8 milions de corones sueques (820.000 euros), si bé no cal que el guardonat acudeixi en persona a Estocolm, com ha passat per exemple en els últims anys amb els britànics Doris Lessing i Harold Pinter.

La Fundació Nobel confia que quan Dylan actuï a Estocolm, la primavera que ve, sigui el moment en què pugui oferir la conferència. De tota manera, la conferència de recepció del Nobel no ha de ser presencial, ni tan sols un discurs com a tal, tot i que sí s'ha de celebrar abans de 6 mesos a comptar des del 10 de desembre.

stats