CINEMA
Cultura 11/05/2011

Woody Allen convenç en l'arrencada del festival de Cannes

'Midnight in Paris' convenç i el director novaiorquès, agut com sempre, anima el tret de sortida del certamen: 12 nits i nits de glamur francès

Xavi Serra
2 min
Rachel Mc Adams, Woody Allen i Lea Seydoux a Cannes

CANNESEnmig de la decepció dels mitjans francesos per l'absència (anunciada) de Nicolas Sarkozy i la seva dona Carla Bruni de la presentació de Midnight in Paris, que inclou la primera dama francesa en un paper secundari, un Woody Allen amb aspecte cansat i l'agudesa habitual ha explicat que la col·laboració va sorgir a partir d'una trobada amb Sarkozy en què el director simplement li va proposar a Bruni fer d'actriu al seu proper film i aquesta va acceptar per “poder explicar-li més endavant als seus nets”. El safareig al voltant de l'embaràs de la model fan córrer rius de caracters a la xarxa.

Mentrestant, a la Croisette, Midnight in Paris, l'última pel·lícula de Woody Allen produïda, com les tres darreres, per la productora catalana Mediapro, ha encetat la 64 edició del Festival de Cannes aquest matí, i ha convençut la seva mirada romàntica i nostàlgica de la capital –"m'agraden les ciutats sota la pluja", ha dit– en diferents moments de la història. Essencialment se centra en els gloriosos anys de la literatura i l'art francès del segle XIX i XX, i per la pel·lícula hi passen des de Pablo Picasso a Ernest Hemingway fins a Luis Buñuel i Dalí. "No m'agradaria viure en cap altra època", ha afirmat el director. Per què? Per l'aire acondicionat o els medicaments que fan més suportable la visita al dentista, ha respost Allen.

Com va fer amb Vicky Cristina Barcelona, la visió que mostra ha reconegut que és "la que es té des dels Estats Units", però el resultat és qulitativament molt millor. Allen ha dit sentir-se seduït per Paris, igual com el personatge protagonista de la cinta, interpretat per Owen Wilson, que interpreta un escriptor de guions de cine que vol ser escriptor.

stats