Música
Cultura 24/12/2021

El Cant de la Sibil·la de la catedral de Barcelona, una llum esplendorosa

La mezzosoprano Mariona Llobera protagonitza el drama sacre la nit de Nadal

1 min
Assaig del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona

BarcelonaLa catedral de Barcelona va recuperar la representació del Cant de la Sibil·la el 2009, que havia deixat de fer-se a la seu barcelonina el 1575. Des d'aleshores s'ha consolidat com una de les més rellevants del país, sempre amb el Cor Francesc Valls dirigit per Pere Lluís Biosca. La primera Sibil·la d'aquesta nova etapa va ser Eulàlia Fantova, i des de fa tres anys el paper protagonista en la nit de Nadal el canta la mezzosoprano Mariona Llobera, que apareix vestida d'acord amb l'esplendor de la tradició renaixentista i amb l'espasa a la mà que anuncia l'apocalipsi.

Mariona Llobera, la Sibil·la de la catedral de Barcelona
Mariona Llobera, la Sibil·la de la catedral de Barcelona

Una de les peculiaritats de la Sibil·la de la catedral de Barcelona és que cada any incorpora música nova encarregada expressament a diferents compositors. Aquest any l'escollit per a aquesta revisió contemporània ha sigut Albert Guinovart. El que no canvia és la dimensió apocalíptica d'un cant que comença amb els versos "Al jorn del judici parrà [apareixerà] qui haurà fet servici".

El Cant de la Sibil·la s'interpreta abans de la Missa del Gall. Aquest any, a causa del toc de queda pandèmic, el drama sacre de la nit de Nadal s'ha avançat a les 21.45 hores.

Assaig del Cant de la Sibil·la a la catedral de Barcelona el 24 de desembre del 2021

 

stats