Cultura 03/02/2017

Carme Fenoll perd el concurs públic per continuar al capdavant de Biblioteques

La conselleria de Cultura assegura que la marxa de Fenoll no és definitiva

Ara
1 min

BarcelonaCarme Fenoll, cap del servei de Biblioteques de la Generalitat els últims cinc anys, ho anunciava al matí a través del Twitter:

Fenoll era cap del Servei de Biblioteques en funcions. Havia estat bibliotecària a Palafrugell i fa cinc anys, sota el mandat del conseller Mascarell, es va presentar a un concurs de mèrits per ocupar provisionalment la plaça a l'espera que es fes el concurs públic. La setmana passada finalment es va convocar aquest concurs públic i el va guanyar Josep Vives, que ja havia ocupat aquest càrrec durant el govern del tripartit. La diferència entre Vives i Fenoll ha estat de mig punt.

Fonts de la conselleria de Cultura apunten que no hi ha res definitiu: "El tribunal només ha fet la proposta d'adjudicació de la plaça. A partir d'ara s'obre un període d'al·legacions en què poden participar tots els candidats". Segons el departament que presideix Santi Vila, quan es resolguin les al·legacions es farà una proposta definitiva i "no serà oficial fins que el conseller de Cultura signi la corresponent resolució". És previsible que Fenoll presenti al·legacions.

L'anunci de la possible marxa de Fenoll ha provocat molt rebombori a la xarxa, entre el sector editorial. Editors, llibreters, autors, bibliotecaris i un llarg etcètera han alabat la seva feina i s'han sorprès de la situació.

stats