Cultura 28/06/2012

'La casa sota la sorra' arriba al Teatre Borràs

El musical de la companyia Egos Teatre inspirat en la novel·la de Joaquim Carbó torna demà als escenaris

Ara
1 min
'La casa sota la sorra' d'Egos Teatre

Barcelona'La casa sota la sorra', el musical de la companyia Egos Teatre fa el salt del teatre públic al teatre comercial. Fa dues temporades va ser un èxit de públic i crítica a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya, i a partir de demà, i fins al 29 de juliol, es podrà veure al Teatre Borràs.

A més de basar-se en la novel·la homònima, a 'La casa sota la sorra', els Egos van incorporar materials d'altres novel·les del mateix autor i van convertir les aventures del jove barceloní Pere Vidal en un muntatge ple d'humor, a vegades àcid i corrosiu, que parodia les pel·lícules d'aventures. La banda sonora està inspirada en el jazz de la primera meitat del segle XX.

"Vaig quedar desconcertat quan em van dir que farien un musical a partir de la meva novel·la", recorda Joaquim Carbó. L'autor va quedar tranquil, però, quan va saber que el seu llibre estava en mans dels responsables de 'Ruddigore i la nissaga maleïda', un espectacle que poc abans l'havia fascinat. "Sempre és emocionant veure com els teus personatges es fan de carn i ossos –afegeix Carbó–, però a més 'La casa sota la sorra' està plena de subtilitats que poden passar desapercebudes per als més petits però que agradaran als adults".

stats