ART
Cultura 05/07/2012

Cellers, cooperativisme i modernisme al CaixaForum

L'exposició 'Cellers: cooperativisme + modernisme' pretén divulgar la història i l'arquitectura d'aquests espais, exponents del modernisme

Efe
1 min
Celler i molí d'oli del Sindicat del Pinell de Brai / PEPO SEGURA

BarcelonaUna exposició mostra a partir de demà al CaixaForum de Barcelona algunes claus per entendre el valor artístic i la singularitat arquitectònica dels cellers sorgits fa un segle, exponents del modernisme industrial català. Se'n conserven 29, repartits per la geografia catalana, la majoria a les comarques tarragonines del Priorat, Terra Alta i Baix Ebre i a l'Empordà de Girona.

L'eclosió del cooperativisme, que va sacsejar l'agricultura catalana, i del modernisme, que va impulsar des de la ciutat canvis tècnics i artístics, va donar lloc a la construcció de més d'una trentena de cellers, que es van fer a mida i estaven dissenyades per modernitzar el medi rural i per reivindicar la producció de vi. A través de fotografies, vídeos i alguns objectes la visita a l'exposició, titulada 'Cellers: cooperativisme + modernisme' pretén divulgar la història, l'arquitectura i repassar la peripècia dels personatges que han format o formen part de la història d'aquests cellers i del patrimoni industrial modernista català.

L'exposició podrà veure's al Caixafòrum de Tarragona l'any que ve i a Lleida el 2014.

stats