Cinema
Cultura Cinema 22/12/2022

Carla Simón: "Seria una aventura increïble, però no passa res. Continuarem fent cine"

Avancem el fragment d'una entrevista de l'ARA a la directora d''Alcarràs', que ha quedat fora de la cursa dels Oscars

2 min

BarcelonaLa pel·lícula Alcarràs, de Carla Simón, finalment no arribarà a la gala dels Oscars, que se celebrarà a Los Angeles el 12 de març del 2023. L'Acadèmia ha fet públic aquest dimecres al vespre les quinze pel·lícules nominades, i la catalana no es troba entre elles. Poc abans de la notícia, l'ARA va parlar amb la directora per a una entrevista que es publicarà en els pròxims dies i, entre altres aspectes, parlava de la possibilitat de guanyar l'estatueta. "Seria una aventura més i seria increïble, però si no la vivim no passa res i continuarem fent cine", afirmava Simón.

La directora, de fet, ja considerava increïble el fet que la seva pel·lícula hagués sigut preseleccionada: "No m'ho acabo de creure. Per començar, hi ha 93 pel·lícules competint per 5 nominacions. Si ho veig a prop en algun moment ja cantaré victòria, ja m'ho imaginaré, ja em projectaré, ja em buscaré un vestit, però ara mateix estic molt lluny de tot això". I ho apuntava amb la confiança d'haver "fet la feina": "Tres viatges als Estats Units –que amb un bebè tan petit no ha estat fàcil–, no hem parat de presentar la pel·lícula tant a Nova York com a Londres com a Los Angeles, i hem fet tot el que havíem de fer", deia.

Simón explicava que per a ella guanyar un Oscar "significaria molta projecció i, per tant, una seguretat de poder continuar fent pel·lícules", però també admetia: "Aquesta seguretat ara mateix també la tinc". Amb l'eliminació d'Alcarràs de la llista de nominades, competiran per guanyar l'Oscar, entre d'altres, la francesa Saint Omer (dirigida per Alice Diop), la sueca Cairo conspiracy (Tarik Saleh), la polonesa EO (Jerzy Skolimowski) i la sud-coreana Decision to leave (Park Chan-Wook).

stats