Cinema
Cultura Crítiques 14/07/2022

Ryan Gosling és un Bourne de Netflix enfrontat a les clavegueres de la CIA

'El agente invisible', el film més car de la història del portal, és una superproducció tan espectacular com ximpleta

1 min
Ryan Gosling a 'El agente invisible'
  • Direcció: Anthony i Joe Russo. Guió: Joe Russo, Christopher Markus i Stephen McFeely a partir de la novel·la de Mark Greaney.
  • 122 minuts.
  • Estats Units i República Txeca (2022).
  • Amb Ryan Gosling, Chris Evans i Ana de Armas.

En Six (Ryan Gosling) és un agent d'operacions encobertes que descobreix casualment una trama de corrupció i males praxis a la CIA. Com en tants thrillers d’acció, els escrúpols ètics d’un sicari generen un fort increment de la mortalitat al seu voltant. Aquesta premissa tòpica ve recoberta de molts diners (diuen que El agente invisible és el film més car de la història de Netflix) per finançar monumentals escenes d’acció. “Això és una bogeria”, opina un personatge. La frase sembla un acudit autoconscient sobre l’escalada de violència que se’ns mostra, decorada amb humor també inversemblant i frases fatxendes per al lluïment de Gosling (un Bourne un xic més bromista) i Ana de Armas (una eficaç màquina de matar amb sentiments).

Tràiler d''El agente invisible'

Més enllà del duet protagonista, i del caricaturesc mercenari interpretat per Chris Evans, el decorat és buit. El malvat no té cap motivació coneguda i la història no és esquemàtica sinó inconcreta. Els germans Russo (Avengers: Endgame) facturen un espectacle amb tirotejos tan vistosos com indolors, a l’estil de Capità Amèrica: el Soldat d'Hivern. Les coreografies de lluita no assoleixen la fisicitat d’Atómica o la intensitat agonística de Tyler Rake, ni es detecta aquesta intenció. Se’ns ofereix una violència fílmica còmoda de consumir, de formes estandarditzades com les patates fregides d’un establiment de menjar ràpid. El resultat de l’esforç logístic sembla eficaç. Ni més, ni menys.

stats