Cinema
Cultura Estrenes 07/10/2022

L'espectacle de la misèria amb Penélope Cruz i altres estrenes de la setmana

Arriben a la cartellera 'En los márgenes', 'Fall' i 'Una historia de amor y deseo'

ARA
2 min
Penélope Cruz a 'En los márgenes'

'En los márgenes'

Penélope Cruz és una mare coratge que combat els desnonaments a l'opera prima de Juan Diego Botto, que adopta com a model el vessant més didàctic del cinema de Ken Loach i, inspirada pel noble anhel de denunciar les injustícies que pateixen els més desfavorits, acaba convertint el drama humà en un espectacle de la misèria. Crítica de l'ARA.

Tràiler d''En los márgenes'

'Una historia de amor y deseo'

La directora Leyla Bouzid aposta per la paraula poètica com a lligam entre dos amants improbables: un noi dels suburbis parisencs i una jove tunisiana voluptuosa i desbordant d'energia. La pel·lícula s’interroga sobre el lloc del desig en unes societats on el plaer verdader, el que crema el cos i ofega l’ànima, ocupa cada cop un espai més reduït. Crítica de l'ARA.

'Fall'

Nova mostra de com el cinema de baix pressupost ha trobat un filó en els films de supervivència. L'escenari és una torre de comunicacions abandonada enmig del desert, a la qual decideixen enfilar-se un parell d'amigues aficionades a aquests reptes extrems. Si es fan els ulls grossos a un guió ple de forats i trampes, pot convèncer els aficionats a aquest gènere. Crítica de l'ARA.

'Despidiendo a Yang'

El 8 d'octubre arriba a Amazon Prime aquesta intimista i delicada pel·lícula de ciència-ficció sobre una família que s'enfronta al buit deixat pel col·lapse del seu androide, el Yang. 'Despidiendo a Yang' és una de les 15 pel·lícules imprescindibles que hem destacat de l'edició que acaba de començar del Festival de Sitges.

'Nitram'

Un any després del seu pas pel Festival de Sitges, arriba a les plataformes (Movistar+, iTunes, Google Play, Rakuten TV, Amazon, Filmin i Vodafone) aquest retrat psicològic del jove australià que el 1996 va disparar contra una multitud d'un parc de Port Arthur, a Tasmània, i va matar 35 persones i en va ferir 23. Crítica a l'ARA.

'Los renglones torcidos de Dios'

Una investigadora ingressa en un hospital psiquiàtric fent-se passar per una pacient paranoica per aclarir la mort d'un pacient en circumstàncies estranyes. Bárbara Lennie i Eduard Fernández protagonitzen aquesta adaptació del best-seller de Torcuato Luca de Tena que dirigeix Oriol Paulo.

'El vasco'

Sense feina ni nòvia i fart de la seva vida al País Basc, el Mikel accepta la invitació d'un familiar llunyà i se'n va a viure a l'Argentina, on descobreix un poble habitat per descendents bascos que idealitzen la cultura i les tradicions d'Euskadi. Comèdia familiar dirigida per Jabi Elortegi i protagonitzada per Joseba Usabiaga i Itziar Aizpuru.

stats