Cinema
Cultura Cinema 21/06/2022

El Festival de Sitges entra al metavers amb 'Tron'

El retorn al 'giallo' de Dario Argento, l'humor absurd de Quentin Dupieux i l'animació d'Alberto Vázquez, primeres confirmacions de la programació

2 min
Tres versions del pòster de la pròxima edició de Sitges

BarcelonaPer commemorar els 40 anys del clàssic de la ciència-ficció Tron, el Festival de Sitges ha triat aquest film de Steven Lisberger com a leitmotiv de l'edició que se celebrarà del 6 al 16 d'octubre. Protagonitzada per Jeff Bridges i amb efectes especials revolucionaris per a l'època, aquesta producció de Disney va ser una de les primeres obres que va explorar al cinema la realitat virtual i el metavers. "1982 va ser un any amb moltes obres mestres del fantàstic –ha apuntat Ángel Sala, director del festival–, des de Blade runner a E.T. o La cosa. Tron no va triomfar entre el públic però va ser trencadora, i els seus temes estan de molta actualitat". L'estètica de Tron inspira la grafia del pòster de la nova edició del festival, que transforma l'icònic goril·la del logo de Sitges en un personatge electrònic.

Tràiler de 'Tron'

La pròxima edició de Sitges serà la primera sense restriccions pandèmiques d'horaris i recuperarà les maratons amb sessions de matinada i la tradicional desfilada Zombi Walk del primer dissabte del festival, que coincidirà amb la projecció de Coupez!, la comèdia zombi dirigida per Michel Hazanavicious que va inaugurar l'últim Festival de Canes i que adapta la japonesa One cut of the dead. La programació també acollirà Occhiali neri, el retorn del mestre del giallo italià Dario Argento, un clàssic de Sitges. Altres habituals del festival són el britànic Peter Strickland, de qui es projectarà la seva incursió en el terror gastronòmic Flux gourmet, i el rei de l'humor absurd Quentin Dupieux, que portarà a Sitges els delirants Power Rangers de Fumer fait tousser i els malsons temporals d'Incroyable mais vrais.

Fotograma de 'Fumer fait tousser', de Quentin Dupieux

Sitges recuperarà la secció de thrillers Òrbita per donar sortida a la producció asiàtica d'acció amb títols com la frenètica Hunt, dirigida per Lee Jung-jae, el protagonista de la sèrie El juego del calamar, i el superèxit de la taquilla coreana The roundup. L'animació estarà present a la secció oficial amb Unicorn wars, del gallec Alberto Vázquez, faula cruel que s'acaba d'estrenar amb èxit al Festival d'Annecy. L'avançament de programació el completen dos debuts femenins: Les cinq diables, de Léa Mysius, una història rural sobre una noia amb un sentit de l'olfacte molt desenvolupat que protagonitza Adèle Exarchopoulos, i Hatching, drama de terror amb monstre dirigit per la finlandesa Hanna Bergholm.

stats