Cultura Cinema 21/01/2023

Tot el que has de saber dels premis Gaudí 2023

Les pel·lícules 'Alcarràs' i 'Un año, una noche' parteixen com a grans favorites amb 14 nominacions cadascuna

ARA
2 min
Una estatueta dels Premis Gaudí

Tot a punt perquè la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) aculli la quinzena entrega dels premis Gaudí. Aquest diumenge, a partir de les deu de la nit, tindrà lloc la nit del cinema català, una cerimònia que enguany serà conduïda per l'actriu Llum Barrera. L'ARA oferirà des de les vuit del vespre una cobertura en directe amb els periodistes Laura Serra i Xavi Serra, des de la catifa vermella fins al lliurament de cada guardó.

A la gala hi assistiran un miler de personalitats del món de les arts, i també representants polítics com ara el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

Alcarràs, de Carla Simón, i Un año, una noche, d'Isaki Lacuesta, lideren el nombre de nominacions en una gala que, per primera vegada a la història, entregarà el Gaudí d'Honor a una personalitat que no treballa estrictament en la indústria del cinema. El periodista Jaume Figueras, creador i presentador del mític Cinema 3 de Televisió de Catalunya, rebrà el premi "com a reconeixement de tota una trajectòria dedicada a la divulgació cinematogràfica, així com per la seva tasca de programador de sales d’art i assaig i la seva enorme contribució a l’arribada de cinema d’autor en versió original quan encara vivíem sota la dictadura de Franco".

stats