Cinema

Ja es pot veure el nou curtmetratge de Carla Simón

'Carta a mi madre para mi hijo', que s'ha estrenat a Venècia, està disponible a YouTube

2 min

BarcelonaCarla Simón, la directora d'Alcarràs, ha presentat aquest dissabte a Venècia el curtmetratge Carta a mi madre para mi hijo, protagonitzat per Ángela Molina, Cecilia Gómez i Ainet Jounou. "És una carta fílmica a la meva mare que es va morir per al meu fill, perquè ell sàpiga que té una àvia que no coneixerà, que jo a penes vaig conèixer, i que a vegades m'haig d'inventar. És com donar-li aquesta part d'arxiu familiar que jo no tinc, perquè com que els meus pares van morir quan jo era petita hi ha informació de la meva família que em falta", explicava Simón a l'ARA.

Un cop presentat a les Giornate Degli Autori de la Mostra de Venècia, el curtmetratge ja es pot veure als canals de YouTube de la productora Elastica Films i de la marca de roba Miu Miu.

Carta a mi madre para mi hijo és un encàrrec de Miu Miu, una marca de Prada. Dins del cicle Miu Miu Women's Tales, proposen a una directora que dirigeixi un curt de temàtica lliure, però amb la condició que utilitzi la seva roba. "Em van trucar que era al festival de Màlaga, presentant la pel·lícula, en plena promoció, però no vaig dubtar a dir que sí perquè les directores que hi han participat abans són referents per a mi: Agnès Varda, Lucrecia Martel, Naomi Kawase, i em feia il·lusió", diu Carla Simón sobre un film que té "una part de documental i una de ficció".

Una part del curt la van rodar al maig, quan Simón estava embarassada de vuit mesos, i "l'altra ara amb el Manel aquí". "Ha estat un procés bonic que ha acompanyat l'experiència del final de l'embaràs i el naixement", assegura la directora.

stats