Cultura 13/09/2015

Tanca la Setmana del Llibre en Català: "La recuperació de les vendes del llibre en català és una realitat"

El sector celebra la consolidació de la cita, amb més públic i més vendes, i confirma l'inici de la remuntada

Ara
1 min
La Setmana del Llibre en català

BarcelonaAquest diumenge tanca la 33a edició de la Setmana del Llibre en Català. La seva presidenta, Montse Ayats, afirma que s'ha consolidat com el gran esdeveniment de l'edició en català perquè s'han assolit els objectius proposats: tant l'assistència de públic als actes –tot i la pluja d'alguns dies– com l'increment de vendes. La gran majoria dels expositors dimecres ja havien fet la mateixa facturació de tota la Setmana del 2014, la qual cosa augura una gran xifra final de la 33a edició (que es sabrà dijous).

Ayats també ha celebrat que "tots els actors implicats ens hem esforçat per situar l'edició en català en el lloc que li pertoca: una edició normal en un país normal, no de resistència". En aquest sentit, Albert Pèlach, president de l’Associació d'Editors en Llengua Catalana, ha afirmat que la Setmana "confirma que no tan sols hem tocat fons pel que fa a la baixada contínua de vendes sinó que la recuperació de les vendes del llibre en català és una realitat". "La perseverança de l'organització a mantenir un espai central i apostar per un model de fira i festival, està donant fruits", ha afegit.

Carme Prims, del Gremi de Llibreters de Catalunya, ha volgut destacar "la gran afluència de públic i l'increment de facturació, així com la consolidació final i efectiva de la Setmana". Joan Sala, editor de Comanegra i membre de la comissió organitzadora de la Setmana, diu que la Setmana "ha estat, sens dubte, la millor de la història i és el presagi d'un gran futur d'aquesta trobada entre llibres i lectors ja definitivament consolidada".

stats