Cultura 04/08/2016

Clint Eastwood: "Si haig de triar, em quedo amb Trump"

El veterà director es posiciona a favor del candidat republicà i afirma que "vivim en una generació de marietes"

Ara
2 min
Clint Eastwood

BarcelonaQuan Clint Eastwood obre la boca per parlar de política, molts fans del seu cinema es tapen les orelles. El veterà director de 86 anys és conegut pel seu conservadorisme 'sui generis', i tot i que no combrega amb moltes posicions del partit republicà –ha defensat el dret a una mort digna, el matrimoni gai, etc.–, en el passat ha donat el seu suport públic a candidats com Mitt Rommey, ha carregat contra Obama i ha dialogat amb una cadira buida en un moment esperpèntic de la convenció republicana del 2012. Ara, amb la campanya de les eleccions americanes en marxa, Eastwood ha pres partit públicament per un dels dos candidats: "Si haig de triar entre Clinton i Trump, hauria de quedar-me amb Trump".

Eastwood ha fet aquestes declaracions en una entrevista conjunta amb el seu fill Scott per a 'Esquire', en la qual ha deixat clara la seva antipatia per Hillary Clinton. "Ella s'ha forrat amb la seva carrera política. Però jo vaig deixar de guanyar diners quan em vaig dedicar a la política [Eastwood va ser alcalde de Carmel un parell d'anys], i estic segur que Ronald Reagan també va deixar de guanyar diners". El director assegura que no dóna el seu suport explícit a Trump –"No he parlat amb ell, no he parlat amb ningú", diu–, però considera que el candidat republicà representa les persones que estan tipes de la correcció política. "Vivim en una generació de marietes. Tothom es mou de puntetes i t'acusen de racista per qualsevol cosa [...]. En els meus temps, coses així no eren racistes", afirma Eastwood sobre la trobada de Trump amb el jutge Gonzalo Curiel, que va qüestionar a causa del seu origen mexicà.

Val a dir que Eastwood tampoc s'ha declarat un fan de Donald Trump: "És estúpid basar una opinió en el fet que el jutge té pares mexicans. Trump diu un munt de coses estúpides. Però també els de l'altre bàndol. Així que la premsa i tothom diu que "és un racista" i en fan un gra massa. Vinga, va, supereu-ho".

stats