Cultura 07/11/2018

Colau recela del nou projecte de l'Hermitage perquè els promotors no han presentat un pla de viabilitat

L'alcaldessa subratlla que l'Ajuntament no estaria disposat a rescatar el projecte

Maria Ortega/antoni Ribas
1 min
L’arquitecte Toyo Ito dissenyarà l’Hermitage de Barcelona

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet aquest migdia les primeres declaracions sobre l'avantprojecte de la seu barcelonina de l'Hermitage fet públic ahir per afirmar que totes les iniciatives culturals a la ciutat són "benvingudes" sempre que tinguin un pla de viabilitat rigorós i garanteixin que poden autofinançar-se.

Colau ha advertit que l'Ajuntament no estaria disposat a rescatar el projecte, com ha passat en altres ciutats, si les coses no anessin bé, i ha recelat que es parli de grans firmes arquitectòniques i projectes de molta envergadura sense haver presentat cap pla de viabilitat. Ha assegurat que el consistori ha conegut el projecte a través de la premsa.

Un informe d'experts independents per avaluar el projecte

A l'Icub es mantenen en la línia de les declaracions que el comissionat de Cultura, Joan Subirats, va fer al febrer. Fonts de la institució subratllen que l'Hermitage de Barcelona és "una iniciativa privada" i recorden que no hi faran cap aportació econòmica. "Els esforços pressupostaris de l'Ajuntament es concentren en equipament de titularitat pública", subratllen les mateixes fonts. També afirmen que desconeixen el projecte del museu i que no tenen constància que els promotors l'hagin presentat al consistori.

Tot apunta que el recorregut administratiu del projecte serà monitoritzat minuciosament: després de conèixer el projecte, l'Ajuntament té previst encarregar un informe a experts independents perquè determinin el seu interès.

stats