TEATRE
Cultura 02/10/2012

Tornen els 'combats' de dramatúrgia catalana al Temporada Alta

El festival estrenarà els textos de Pere Riera i Cristina Clemente que es van presentar al torneig el 2011

Acn
2 min
Els dramaturgs que participen al torneig / ACN

BarcelonaTot està apunt pel combat. El pròxim dilluns torna el Torneig de dramatúrgia catalana que coordina Jordi Casanovas a la Sala La Planeta de Girona, en el marc de Temporada Alta. En la seva segona edició hi ha autors consolidats i aspirants: Marc Angelet, Carles Alberola, Ferran Joanmiquel, Carles Batlle, Marta Buchaca, Joan Yago, David Plana i Blanca Bardagil.

El combat consisteix en la lectura de dos textos d'uns 45 minuts fets per dos únics intèrprets, sense acotacions ni necessitats tècniques. Els actors llegiran el text que coneixeran el mateix dia. El públic serà qui voti el que passa a la següent ronda.

El primera combat del torneig serà Carles Alberola contra Ferran Joanmiquel el 8 d'octubre; el segon serà entre Carles Batlle i Marc Angelet el 15 d'octubre; el tercer Marta Buchaca contra Joan Yago el 22 d'octubre, i el darrer serà el 5 de novembre entre David Plana i Blanca Bardagil. La primera semifinal serà el 12 de novembre i la segona el 26 de novembre i la gran final el 3 de desembre.

El director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha assenyalat que hi ha coses que marquen el resultat com que la democràcia "no és sempre el millor sistema per decidir una obra d'art i hi ha una cosa que distorsiona i és que els actors van canviant". Tot i això, ha apuntat que l'any passat s'ho van passar molt bé i ha destacat que de les obres del passat any, tres estan en curs de ser representades.

'Red Pontiac' i 'La nostra champions particular'

'Red Pontiac' i 'La nostra champions particular' són dos textos que es van presentar, en embrió, al torneig de la passada edició. 'La nostra champions particular' de Cristina Clemente es representarà el 13 d'octubre al Teatre de Bescanó i a partir de l'1 de novembre al Teatre Gaudí, amb els actors Alícia Puertas i Santi Ricart. Aquesta és la història d'una parella jove en edat de llançar-se de cap al món de la paternitat i que es troben endinsats en una lluita per superar entrebancs econòmic, familiars i emocionals.

'La nostra champions particular' de Pere Riera es representarà el 8 de desembre a la Sala La Planeta i farà gira per Catalunya. Aquesta és una història que parla dels sacrificis i de l'amor entre mare i fill. L'obra estarà interpretada per Cristina Cervià i Míriam Iscla i és una producció de la Sala Trono.

stats