POLÍTICA CULTURAL
Cultura 20/03/2012

Hi haurà nou CoNCA abans d'un mes

El govern farà la proposta per nomenar els nous membres al Parlament d'aquí poques setmanes

Acn
1 min

BarcelonaDesprés de la dimissió del plenari del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) el passat novembre, i el canvi en les seves atribucions que va regular la Llei Òmnibus, el conseller Ferran Mascarell va anunciar ahir en una Tribuna a Girona que en menys d'un mes estarà feta la proposta del nou CoNCA al Parlament. També en va concretar les funcions: "El CoNCA podrà criticar, auditar i proposar i això ens ha d'estimular a tots plegats", va dir, i va assegurar que creu en la necessitat d'un consell com el CoNCA però que calia "refundar-lo"

Nova llei de mecenatge

El conseller va posar de manifest la necessitat d'impulsar una nova llei de mecenatge. Fins al moment, el PP està treballant en aquest projecte i també n'ha fet una proposta el grup de CiU al Congrés dels Diputats. La llei actual preveu per a les empreses que inverteixin en cultura desgravacions d'un màxim de 33% i la llei que defensa CiU doblaria els beneficis fiscals.

Mascarell ha alertat que si es promouen desgravacions superiors, com les del model americà que arriben al 100%, això pot suposar la desaparició de les inversions públiques provinent de l'Estat per a l'àmbit de la cultura. "Si la nova llei ha de ser l'excusa perquè l'Estat no inverteixi, patirem", ha denunciat el conseller, que recela de les tesis del PP. El conseller aposta per elevar la desgravació fiscal per tal que invertir en cultura sigui més atractiu per a les empreses però defensa que cal mantenir la inversió pública i que la llei només ha de ser "un complement".

stats