Cultura 07/05/2021

Un concert de Manel amb el públic dret i sense distàncies

L'actuació, a La Mirona de Salt, forma part de l'assaig clínic Obrir Girona

2 min
El grup Manel.

BarcelonaLa Mirona de Salt acollirà el 21 de maig un concert de Manel amb 1.000 persones, tothom dret sense mantenir distàncies de seguretat i amb la mascareta posada. Cada assistent haurà de mostrar el resultat negatiu d'un test d'antígens a través del certificat digital virtual ICC AOKpass. Les entrades es posaran a la venda el dimecres 12 de maig a les dotze del migdia a un preu de 23 euros i se'n reservaran 100 per sortejar entre personal sanitari. Com diuen els mateixos Manel, es tracta de "fer un LOL", en referència al concert de Love of Lesbian que es va fer per a 5.000 persones al Palau Sant Jordi el 27 de març.

La iniciativa forma part de l'assaig clínic Obrir Girona, que ja porta dues setmanes en funcionament. La primera de les activitats va ser obrir alguns restaurants per oferir el torn de sopar, i més endavant es va organitzar un concert amb més de 200 assistents sense mantenir les distàncies dins de la programació de La Mercè Electrònica, també a Girona.

Els assistents al concert hi accediran amb un certificat que acrediti que tenen poc risc de contagi del covid-19. Per fer-ho, tal com explica l'ACN, caldrà que es facin un test d'antígens 36 hores abans del concert en alguna de la trentena de farmàcies acreditades per fer-los per un cost de 8,5 euros. Si la persona en qüestió ha estat vacunada, també podrà presentar el certificat de vacunació, que validarà el seu passi. En el cas que s'hagi superat el virus, caldrà presentar els resultats d'una PCR positiva de més de quinze dies. En aquests dos últims casos, la farmàcia cobrarà 2,5 euros per validar els certificats.

Les entrades es posaran a la venda a la pàgina web de La Mirona, i quedaran registrades a l'aplicació Tiketblok, que el públic haurà d'instal·lar-se al telèfon mòbil per accedir a l'esdeveniment. Amb aquesta aplicació s'identifica els assistents a través del seu dispositiu. Això garanteix que els organitzadors poden posar-se en contacte amb cada persona durant i després del concert. Com diuen els mateixos Manel, es tracta de "fer un LOL", en referència al concert de Love of Lesbian que es va fer per a 5.000 persones al Palau Sant Jordi el 27 de març.

stats