MÚSICA
Cultura 23/12/2011

Els 8 grans concerts del 2011

La crisi del mercat discogràfic no ha afectat les grans cites de la música en viu. Barcelona ha viscut concerts de masses, de Roger Waters a Rihanna

Efe
2 min
Coldplay

MadridEls vuit concerts amb més repercussió del 2011 han estat:

Roger Waters. Amb una immensa dotació tècnica, el fundador de Pink Floyd va recrear un dels discos més venuts de la història al Palau Sant Jordi, l'antibel·licista The Wall (1979), i l'òpera rock de dimensions còsmiques que el 1990 va servir per celebrar la caiguda del mur de Berlín davant 300.000 persones.

Shakira. Dos concerts en menys d'un any a la capital, tot i l'affaire mediàtic amb Gerard Piqué i la celebració barcelonista al seu concert, no van omplir l'Estadi Olímpic. Tot i així, el sol continua sortint el sol a Sale el sol.

Maná. Els mexicans van portar la seva fórmula immortal de pop dolç amb Drama y luz al Palau Sant Jordi, junt amb un repàs dels seus grans èxits (corejats, esclar) i un joc de llums i projeccions espectacular.

Coldplay. Tot i que només van passar per Madrid, Coldplay va fer soroll perquè va presentar el seu cinquè disc d'estudi, Mylo Xyloto, i va oferir-lo en directe per internet. Focs artificials, làsers, mocadors blancs, globus i grans èxits en un previsiblement concert èpic.

Rihanna. En el moment més dolç de la seva carrera, després de filar sis discos en set anys de carrera i de convertir-se en l'artista que més jove va recollir deu números 1 als EUA, la de Barbados va passar com un huracà caribeny pel Palau Sant Jordi, ensenyant pit i cuixa amb la seva gira Loud.

Red Hot Chili Peppers. Els californians van demostrar que, amb els seus temes de sempre i el seu vigor en directe, no hi ha públic que se'ls resisteixi, ni disc que els tombi, encara que sigui el més aviat anodí I'm With You, presentat al Palau Sant Jordi.

Arcade Fire. Els guanyadors del Grammy al millor àlbum de 2011 per The Suburbs ja havien mostrat a Espanya, amb un ple total a Madrid mesos abans, que malgrat la seva so de rock alternatiu jugaven en les lligues grans. Van tornar a fer-ho en una de les edicions del FIB més concorregudes i sòlides de la història, amb The Strokes, Arctic Monkeys i Portishead.

PJ Harvey. El Primavera Sound més multitudinari de la història d'aquest festival, amb 120.000 assistents, va tenir com reina indiscutible a la britànica PJ Harvey, que uns mesos després va veure premiat el seu agosarat i conceptual Let England Shake amb el Mercury Prize, el premi més prestigiós de la música británica.

stats