Cultura 03/02/2021

'Confinados': pa fet a casa, reunions per Zoom i cassolades, l'infern del confinament fet pel·lícula

Anne Hathaway i Chiwetel Ejiofor protagonitzen un film rodat a corre-cuita durant els primers mesos de la pandèmia

1 min
Anne Hathaway i Chiwetel Ejiofor a 'Confinados'

'Confinados'

(2,5 estrelles)

Direcció: Doug Liman. Guió: Steven Knight. 118 min. Regne Unit (2021). Amb Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor, Mark Gatiss, Ben Kingsley i Ben Stiller. Disponible a HBO a partir del 5 de febrer

Confinados és una pel·lícula feta amb presses que arriba massa tard. Escrita i filmada a Londres durant els primers mesos de la pandèmia, aquesta història sobre una parella en crisi forçada a conviure durant el confinament sembla el primer esborrany d'un guió fet a corre-cuita per capturar una situació insòlita en l’instant mateix en què estava passant. El film no funciona tampoc com a document actualitzat de la pandèmia: l'obsessió del protagonista per fer pa casolà, o el moment climàtic en què la seva parella participa en una cassolada a favor de la sanitat pública, resulten situacions tan reconeixibles com, en certa manera, esgotades.

Els acudits sobre el confinament –nens boicotejant reunions de Zoom, videotrucades de feina en pantalons de pijama– sonen massa gastats, cosa que és lògica tenint en compte que la comèdia no és el gènere habitual del guionista, Steven Knight. El creador de Peaky Blinders i Locke és un hàbil retratista d'antiherois de classe obrera amb tanta testosterona com facilitat de paraula, però el to greu i alliçonador dels seus guions és incompatible amb la lleugeresa de l'escriptura còmica. Ni el carisma de la parella protagonista, Chiwetel Ejiofor (perfecte com a típic heroi proletari knightià) i Anne Hathaway (fent el que pot amb un personatge ple de tòpics), aconsegueix reflotar un film que no rutlla ni com a comèdia agredolça sobre aquesta època incerta ni, al seu precipitat tram final, com a pel·lícula de robatoris.

stats