Cultura 21/10/2013

Un concurs de 'booktrailers' premiarà els adolescents més creatius

Joves de 14 a 18 anys han de presentar un 'clip' promocionant un llibre per optar als premis del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaEl departament de Cultura ha convocat el primer concurs de 'booktrailers' per a joves d'entre 14 i 18 anys. El 'booktrailer' és la nova fórmula de moda per promocionar els llibres. Es tracta de 'clips' breus que serveixen de tràiler del llibre.

Els participants al concurs, impulsat a través del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, han de formar equips d'entre 2 i 4 integrants, triar el llibre que recomanaran, escriure el guió i gravar el 'booktrailer'. Els vídeos es poden gravar amb qualsevol equip, sigui una càmera o un mòbil.

El jurat –amb especialistes en literatura, edició, arts escèniques, cinema, vídeo, internet i màrqueting– valorarà els 'booktrailers' més impactants i que acompleixin l'objectiu d'incitar el lector a llegir el llibre, a més de la seva qualitat artística, creativitat, guió i factura tècnica. Es concediran premis al millor 'booktrailer', al millor guió, al 'booktrailer' més creatiu i també al més votat a YouTube i Vimeo, que s'adjudicarà el Premi del Públic. Cada categoria distingirà també 2 finalistes.

Els guanyadors es podran endur entrades per a la Filmoteca de Catalunya, lectors d'e-books i visites al diari ARA. Els primers 100 inscrits s'emportaran un lot de llibres. El lliurament de premis es farà el 29 de novembre a la Filmoteca de Catalunya.

stats