Cultura 11/12/2014

Francis Ford Coppola i un grup d'inversors volen comprar la Ciutat de la Llum d'Alacant

Els responsables del projecte nord-americà troben viable el deute del complex industrial audiovisual, que estaria al voltant dels 80 milions d'euros

Efe
2 min
El director de cinema Francis Ford Coppola

AlacantUn grup inversor nord-americà en què participa el reconegut director de cinema Francis Ford Coppola ha traslladat el seu "interès" a la Generalitat Valenciana per comprar la Ciutat de la Llum d'Alacant. La venda del complex industrial audiovisual, propietat de la Generalitat a través de la Societat de Projectes Temàtics (SPTCV), està pendent de la resolució del conflicte vigent amb la Unió Europa.

Juan Antonio Iniesta, president del grup immobiliari alacantí Santa Ana, companyia que intervindrà en l'operació en qualitat de soci local, ha indicat que el grup inversor nord-americà està relacionat amb l'àmbit financer de la producció cinematogràfica i ha dit a la Generalitat que desitja "posicionar-se de cara a la possible adquisició dels estudis" quan el govern autonòmic obri definitivament el procés de venda. Per la seva part, fonts de la Generalitat Valenciana diuen que no hi caben preacords, ja que esperen les condicions específiques de venda del complex audiovisual per part de Brussel·les.

Les instal·lacions tenen demanda des de fa temps: en pocs anys, grups d'inversors alemanys, britànics, americans i asiàtics han visitat les instal·lacions i han expressat el seu interès inicial per adquirir-les. El grup inversor, en el qual participa la productora de Coppola American Zoetrope, ha estimat que el deute de la Ciutat de la Llum podria estar al voltant dels 80 milions d'euros, una quantitat que segons Iniesta podria ser "viable". Per a ell, si els estudis "continuen tancats, s'estaria perdent una oportunitat bonica de desenvolupar una indústria que s'ha fixat en Alacant, una ciutat que seria un punt neuràlgic" del cinema. En el cas d'arribar a bon port, l'adquisició comportaria "serveis col·laterals" de desenvolupament hoteler i immobiliari, àmbit en el qual Santa Ana està especialitzat.

stats