Cultura 30/12/2016

La coreògrafa Àngels Margarit, nova directora del Mercat de les Flors

El jurat ha valorat la seva trajectòria, el reconeixement que té per part del sector i la seva vinculació amb projectes educatius

Ara
1 min
La coreògrafa Àngels Margarit / ACN

BarcelonaLa coreògrafa Àngels Margarit ha guanyat el concurs que l'Ajuntament de Barcelona va convocar per substituir Francesc Casadesús i serà la nova directora del Mercat de les Flors, segons ha anunciat el teatre amb un comunicat després de la reunió de la comissió de valoració que ha seleccionat Margarit.

Àngels Margarit (Terrassa, 1960) dirigirà el Mercat durant els pròxims quatre anys. El jurat ha valorat "la seva trajectòria en el sector de la dansa, el reconeixement de la professió, la seva vinculació amb projectes educatius i la seva experiència en la gestió de festivals".

Les obres d'Àngels Margarit, fundadora de la companyia Mudances, s'han pogut veure en més de 25 països d'arreu del món. Va guanyar el Premi Nacional de dansa de la Generalitat per 'Mudances' (1986) i el Premio Nacional de dansa l'any 2010, entre altres reconeixements.

La comissió de valoració estava integrada per Valentí Oviedo i Xavier Marcé, el gerent i l'assessor de Presidència de l'Institut de Cultura de Barcelona, respectivament; Jordi Fàbrega, director del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona; Josep Solà, director de Serveis del departament de Cultura, i Nèlida Falcó, directora de l’àrea d’Arts Escèniques de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Els membres de la comissió d’assessors assistents han estat Eva Martínez, programadora artística del Sadler’s Wells (Londres); Maria José Cifuentes, directora artística de NAVE (centre de creació de les arts en viu de Santiago de Xile); Margarida Troguet, ex directora artística de l’Escorxador (Lleida); Montse Colomer, coreògrafa i membre fundadora de La Caldera; Josep Tugues, director artístic de L’Auditori de Sant Cugat, i Pere Faura, coreògraf.

stats