Música

El Cruïlla serà el primer festival massiu d'Europa sense distàncies

El públic haurà de pagar el test d'antígens (entre 8,5 i 15 euros), que es farà cada dia abans d'entrar al recinte

2 min
Ambient Festival Cruïlla al Parc del Forum

BarcelonaEl Cruïlla tornarà al Parc del Fòrum els dies 8, 9 i 10 de juliol en un festival que recordarà molt els dels vells temps: 25.000 persones cada jornada, sense distàncies, amb possibilitat de beure i menjar fora de recintes delimitats, però amb mascaretes i prova d'antígens negativa. Serà el primer festival massiu que se celebrarà a Europa. A Catalunya, tindrà lloc després del Canet Rock, que és només d'una jornada i per a 22.000 persones. El Vida també es farà el mateix cap de setmana que el Canet Rock i durarà tres dies, però els aforaments seran molt més baixos.

El Cruïlla acollirà 25.000 persones cada dia, que s'hauran de sotmetre prèviament a un test d'antígens. Els assistents assumiran només una part del sobrecost: per al tiquet d'un dia hauran de pagar 8,5 euros i per al de dos 12 euros, mentre que per a l'abonament complet de tres dies el sobrecost serà de 15 euros. Els tests es faran al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, adjacent al recinte del Fòrum, i amb el resultat negatiu es podrà accedir als concerts. El públic haurà de portar sempre una mascareta FFP2, a excepció del moment en què es begui o es mengi, però no caldrà mantenir la distància física, segons detalla l'ACN.

Els espais de cribatge estaran oberts de 15 a 22 h amb reserva prèvia per fer-se el test. No podran entrar al concert les persones amb un resultat positiu en el test, les persones que convisquin amb aquestes, les que tinguin una temperatura corporal superior a 37 graus o les que estiguin en quarantena. Tots rebran la devolució de l'import de les entrades o els abonaments. Els vacunats també caldrà que se sotmetin al test d’antígens, així com els nens a partir de 7 anys i els treballadors del festival. Es podrà consumir fora de les zones de restauració, però caldrà tornar-se a posar la mascareta després de menjar o beure. 

Cartell possibilista

En declaracions a l'ACN, el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, reconeix que tenen un "repte organitzatiu" sobre la taula, però que es mou ja en l'àmbit musical en el qual "estan acostumats a treballar". El festival manté l'aposta per als artistes catalans i espanyols, amb noms com Izal, La Casa Azul, Carolina Durante, Amaral, Dorian, Kase.0, Manel, Sopa de Cabra i Delafé, però sense renunciar a bandes internacionals com Editors, Two Door Cinema Club, Morcheeba i Tom Walker. Segons Herreruela, "conscients de les dificultats que hi havia sobre la taula", han programat amb "molta consciència" artistes que poden actuar a Barcelona sense estar sotmesos a una gira amb "desenes de dates".  

Tampoc descarta que, si en les pròximes setmanes, les condicions sanitàries milloren hi hagi canvis en el protocol. "Cada cop ens sentim més segurs", ha reflexionat. Segons Herreruela, la crisi de la covid-19 conduirà cap a un nou tipus d'esdeveniment de més qualitat i menys quantitat de públic, un entorn en el qual "se senten còmodes i el públic els respon". "En això tenim avantatge perquè fa anys que apostem per aquest model", ha conclòs.

stats