Festivals de música
Cultura 03/07/2021

Les cues també alenteixen l'accés al Canet Rock

El públic ha d'esperar tres hores per fer-se el test d'antígens

2 min
La cua per a les proves d'antígens al Pavelló Esportiu de Canet de Mar.

Canet de Mar"Ja som a mig camí", diu amb optimisme l'Elena. És una de les persones que fa cua perquè li facin el test d'antígens imprescindible per accedir al Canet Rock. L'Elena i la Violeta venen de Tossa de Mar. Fa una hora i mitja que fan cua pels carrers de Canet de Mar, des de les 15.30 h. Amunt ja es veu el pavelló d'esports, on el personal sanitari fa les proves. Encara haurà de passar una altra hora i mitja abans d'aconseguir fer-se la prova. Tot plegat, una espera de tres hores. El mateix li ha passat al Martí, de Barcelona, que confiava que reservant hora a les tres de la tarda tindria temps de sobres per arribar a veure Lildami, l'artista que a les 18 h ha obert la setena edició del festival.

El Canet Rock havia après la lliçó de la primera nit del Vida Festival i, per tant, havia descartat l'aplicació per gestionar les proves d'antígens. També havia distribuït quinze punts de cribatge arreu del país. De fet, a les 13 h ja havien passat el test 7.000 persones. Però en faltaven unes 14.000, i moltes han anat a Canet. L'acumulació de gent i un accés al pavelló massa estret han complicat la fluïdesa; tampoc s'ha demanat als espectadors quina franja horària havien reservat. Tot plegat, tres hores de cua. Cal esperar que el Cruïlla en prengui nota, perquè els dies 8, 9 i 10 no passi el mateix. La reacció del públic ha sigut molt comprensiva. Hi ha ajudat el fet que, a diferència del Vida Festival, on els tests es feien en una nau industrial d'un polígon envoltat de vinyes, a Canet s'han fet al poble i, per tant, la gent podia anar a comprar begudes i menjar a bars i supermercats mentre companys de cua els guardaven el lloc.

Segons ha explicat la directora del Canet Rock, Gemma Recoder, fins a les 20 h s'havien fet 20.300 proves als quinze cribatges repartits per tot el país, i s'hi havien detectat 151 positius; cap d'elles ha accedit al recinte. En els dies previs al festival, prop de 700 persones van comunicar que no hi anirien perquè eren positives o contactes estrets.

stats