El Vida Festival compensarà el públic afectat pels problemes en el cribatge

Una incidència tècnica va provocar cues de tres hores per accedir al recinte de concerts

2 min
L'accés a la zona de cribatge del Vida Festival.

Vilanova i la GeltrúPrimer una hora, després dues, més tard tres i alguns fins i tot van haver de girar cua i tornar cap a casa. Mentre dins del recinte els concerts de la primera jornada del Vida Festival es desenvolupaven amb normalitat prepandèmica, la nau on es feien els tests d'antígens va col·lapsar. Hi van confluir diverses problemàtiques. D'una banda, una incidència en l'aplicació Vida Test que registrava les dades dels espectadors. De l'altra, una caiguda de la connectivitat. Així, la previsió de fer 1.500 proves d'antígens cada hora se'n va anar en orris. "Ens sentim molt responsables de tot el que va passar ahir i volem transmetre al públic agraïment per la paciència que va tenir", ha dit el director del Vida Festival, Dani Poveda, a TV3. Poveda també ha assegurat que compensaran el públic afectat pel problema en el cribatge.

El problema va començar poc després de les cinc de la tarda. La incidència va aturar el procés durant gairebé una hora, la qual cosa va afectar el ritme d'accés posterior. A mesura que hi arribava més gent, s'hi acumulava més temps d'espera. Cap a les 22 h bona part del públic ja era dins del recinte, però encara hi havia centenars de persones fent cua a la nau industrial. Aleshores acabava la jornada del personal sanitari que havia estat treballant des del matí, i només s'hi van quedar alguns voluntaris per seguir amb el cribatge. Alguns espectadors van marxar davant la falta de certesa sobre si podrien entrar abans de les 22.50 h, hora prevista per a l'inici del concert de Vetusta Morla (que finalment van començar a tocar a dos quarts de dotze). D'altres van esperar i van aconseguir entrar al recinte després de mitjanit, quan ja s'havien fet 12 dels 17 concerts programats.

Segons Poveda, l'organització de festival ha treballat "perquè tot funcioni", i ha volgut comunicar "un missatge de tranquil·litat" per al públic que vagi al Vida aquest divendres i dissabte. Pel que fa al resultat de les proves d'antígens, es van detectar 10 positius entre els 8.200 assistents i 2 entre les 1.200 persones adscrites a l'activitat (treballadors del festival, músics i periodistes).

stats