Cultura 11/08/2021

'Cuestión de sangre': Matt Damon insufla tendresa al seu viacrucis familiar

Tom McCarthy s'inspira en el cas d'Amanda Knox per filmar el retrat d'un foraster en terra estranya

Toni Junyent
1 min
Matt Damon a 'Cuestión de sangre'

'Cuestión de sangre'

(3 estrelles)

Direcció: Tom McCarthy. Guió: Tom McCarthy, Marcus Hinchey, Thomas Bidegain i Noé Debré. 139 min. Estats Units (2021). Amb Matt Damon, Camille Cottin i Abigail Breslin. Estrena als cinemes

La nova pel·lícula de Tom McCarthy arrenca mostrant-nos un trajecte: el que fa Bill Blake, un circumspecte treballador de la construcció, des d'un poble d'Oklahoma fins a Marsella, on la seva filla porta un temps empresonada per un crim que diu que no ha comès. Podríem apuntar que la subtilesa amb què s'encadenen aquestes primeres imatges vol mimetitzar la cautela que guia els passos d'aquest pare, interpretat amb resolta serenor per Matt Damon, que ha comès molts errors i espera el perdó del déu al qual resa. La fe que en Bill també té en la innocència de la seva filla, tanmateix, anirà esquerdant aquesta cautela perquè s'hi escoli també l'amor.

Tràiler de 'Cuestión de sangre'

Inspirant-se en el sonat cas de l'estudiant nord-americana Amanda Knox, el director de Spotlight construeix amb cura un itinerari de redempció més pendent d'observar els seus protagonistes que d'atrapar-nos amb els giravolts d'una investigació. Aquesta és sobretot una pel·lícula sobre algú extraviat en un lloc que li és aliè, i els seus millors moments brollen d'una quotidianitat rica en contrastos. Pot ser fàcil arraconar Cuestión de sangre al calaix del cinema de sobretaula o reprotxar-li certa previsibilitat i un desenllaç forçat que fa deslluir la sobrietat del conjunt, però també hauria de ser-ho empatitzar amb aquesta història de perdedors que ens recorda que darrere dels clixés i dels prejudicis també hi ha gent de carn i ossos.

stats