Cultura 19/06/2019

El ministeri de Cultura estudiarà vies legals i judicials per assegurar el bon funcionament de la SGAE

L'Audiència Nacional no es considera competent per resoldre aquesta matèria

Ara
1 min
La seu de la SGAE a Madrid

MadridDesprés que l'Audiència Nacional hagi desestimat la petició d'intervenir-hi, el ministeri de Cultura ha anunciat que estudiaria "totes les vies legals" així com la possibilitat d'acudir a instàncies judicials per assegurar el correcte funcionament de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). "La via que se'ns presenta és acudir a una altra via judicial o retirar l'autorització com a entitat de gestió a la SGAE", ha dit el ministre José Guirao a Lisboa: "És una cosa que mai hem volgut fer", ha remarcat.

L'Audiència Nacional considera que ella no és competent per resoldre aquesta matèria. Per tant, el ministeri assegura en un comunicat que estudiarà altres instàncies judicials si els problemes no es resolen "com més aviat millor". També explorarà totes les vies que la llei estableix per garantir el correcte funcionament del seu deure de supervisió sobre l'activitat de les entitats de gestió col·lectiva.

També ha recordat que des del 15 de juliol del 2018 els estatuts de la SGAE no s'ajusten a la Llei de Propietat Intel·lectual (TRLPI). El 27 de setembre del mateix any el ministeri va avisar l'entitat sobre els incompliments legals detectats que no es van corregir i que van motivar la petició d'intervenció temporal de la SGAE a l'Audiència Nacional el 15 de febrer del 2019.

El ministeri de Cultura assegura que l'advertència continua en vigor i aplicable, i la seva finalitat és trobar la solució de tres temes concrets: l'aprovació d'estatuts, la constitució de la junta directiva a través d'un procediment que respecti tots els drets dels socis i una gestió dels drets de propietat intel·lectual que s'ajusti a la llei.

stats