Exposicions

La cursa espacial feta exposició a l'Inmersa Barcelona

La mostra 'Space Discovery' desplega la història de la cosmonàutica en un nou espai expositiu

2 min
Una sala de l'exposició 'Space Discovery', al nou espai Inmersia Barcelona.

BarcelonaLa cabina de comandament de l'Apollo 11, una mena de calçotets d'astronauta, una maqueta de l'estació espacial soviètica Mir, una rèplica del vehicle lunar Rover, un tros de meteorit de Mart... Gairebé tot el que et ve al cap –i no és un secret militar– quan penses en la cursa espacial i en la història de la cosmonàutica és present a Space Discovery. The exhibition, l'exposició amb què s'inaugura el 28 de setembre Inmersa Barcelona, un nou espai expositiu de més de 3.000 metres quadrats al carrer Llull, 119, al Poblenou.

El recorregut per aquesta història científica amb derivades militars i comercials (com tantes altres exploracions humanes) és completista, amb profusió d'objectes originals i rèpliques, alguns de ben grossos, que expliquen els anys dels pioners de la conquesta de l'espai, la rivalitat entre la NASA i l'agència aeroespacial soviètica, la col·laboració internacional i el repte futur d'arribar a Mart amb naus tripulades. "Hi trobareu representades totes les fites de la cursa especial", assegura l'enginyer i divulgador científic Rafael Clemente, que va ser el primer director del CosmoCaixa. Amb la passió pròpia de l'enginyer, Clemente recomana parar atenció també a objectes aparentment poc atractius però fonamentals en aquesta aventura com una part dels tubs d'injecció d'un dels motors d'un coet Saturn. Les restes del coet, que va caure al mar, van ser rescatades per una expedició finançada pel milionari Jeff Bezos. Ho explica assegut davant d'una taula de control de la NASA d'aspecte vintage. També hi ha simuladors d'ingravidesa i tota mena de curiositats disposades de manera que són atractives tant per als adults com per als infants.

Space Discovery, amb el patrocini de Discovery Channel i Vodafone TV, és un projecte impulsat per l'empresa txeca JVS Group en col·laboració amb el centre educatiu nord-americà Cosmosphere (lligat a la NASA) que arriba a Barcelona de la mà de Proactive Entertainment. Fins ara l'exposició s'ha vist a la República Txeca, Eslovàquia, Polònia, l'Aràbia Saudita, Portugal i Itàlia. A Barcelona es pot visitar fins al 7 de gener del 2024. Les entrades costen 13 euros. Per als menors de 18 anys i els majors de 65 el preu és de 10 euros, i els menors de 4 anys tenen l'entrada de franc.

Una inversió de 15 milions d'euros

Proactive Entertainment té llogat l'espai del Poblenou durant cinc anys, durant els quals té prevista una inversió de 15 milions d'euros, tal com explica Nicolás Renna, el conseller delegat de l'empresa. Respecte a Space Discovery, l'objectiu de Renna és que aplegui 100.000 visitants en tres mesos. Després continuarà el periple per Madrid. La idea de Proactive és que l'espai Inmersa pugui acollir grans exposicions itinerants. Els metres quadrats els té.

El vehicle lunar Rover, de l'Apollo XV, a l'exposició 'Space Discovery'.
stats