Nova temporada
Cultura Dansa 21/06/2022

El Mercat de les Flors porta per primera vegada Lucinda Childs a Barcelona

María Rovira, Jonás & Lander, Mette Ingvarsten i Israel Galván, entre els noms destacats de la temporada

2 min
El Ballet National de Marseille és una de les companyies que passarà pel Mercat de les Flors

BarcelonaLa prestigiosa coreògrafa nord-americana Lucinda Childs serà al Mercat de les Flors de Barcelona la temporada vinent. Childs és "una mare de la dansa postmoderna i contemporània, amb treball minimalista molt pur", diu la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit. La coreògrafa portarà a Catalunya Dance, una peça interpretada pel Ballet de l'Òpera de Lió; Works in silence, amb Dance on Ensemble; una altra d'interpretada pel Ballet Nacional de Marsella i tres solos que interpretarà la seva neboda, Ruth Childs. Lucinda Childs és un dels grans noms de la nova temporada del Mercat de les Flors, que comptarà amb una forta presència d'artistes internacionals i també locals. Entre els primers destaquen els portuguesos Jonás & Lander, que recuperen el fado ballat fins a principis del segle XX "d'una manera que no hem vist mai", afirma Margarit. Dues altres imperdibles són la brasilera Lia Rodrigues, que el Mercat rescata de la temporada passada, i la sueca Mette Ingvarsten, que a través de la dansa explora el sexe i els rols de poder.

Un moment de l'espectacle de Mette Ingvarsten

Entre els espectacles de casa programats hi ha una gran coproducció de Maria Rovira juntament amb Crea Dance Company. La coreògrafa de Mataró idearà un viatge per a vuit ballarins inspirat en l'Odissea però arrelat a la societat actual. Cecilia Colacrai farà un solo sobre com sotmetre el cos al límit i Raquel Gualtero investigarà sobre cossos del futur que deixen de ser humans. El Mercat també coproduirà un solo de Natalia Jiménez sobre Virginia Woolf i la darrera peça de Si los Martes Fueran Viernes, la companyia barcelonina especialitzada en la composició instantània a escena.

Dos grans del flamenc

El nou curs arrencarà amb diverses propostes de dansa i música en viu. El Mercat ha programat dos grans del flamenc, Israel Galván i El Niño de Elche, i el duet format per François Chaignaud i Nino Laisné, que posaran moviment a la música barroca espanyola. La valenciana Olga de Soto, resident a Bèlgica i experta en fusionar la dansa amb les arts visuals i els espais museístics, també serà al Mercat amb algunes de les seves peces, entre les quals una performance que dialogarà amb els quadres de la Fundació Miró. Aquesta temporada el Mercat portarà "molta dansa" però també "escena híbrida" i espectacles "amb formats diferents, fets de moltes preguntes i plens de mons possibles", diu Margarit. Una de les propostes més sonades és Crowd, de la francoaustríaca Gisèle Vienne, que organitzarà una rave catàrtica amb 15 ballarins i música electrònica.

Per primera vegada, el Mercat de les Flors ha teixit vincles amb el Festival IF, basat en titelles i teatre d'objectes, i n'incorpora algunes obres, com ara The Watching Machine, de Macarena Recuerda Shepherd, i Corpus, de Xavier Bobés. Pel cicle Africa Moment hi passaran els noms més destacats de l'escena africana, entre els quals hi ha Trixie Munyama i Panaíbra Gabriel Canda. I entre les propostes per a infants hi haurà noves creacions de Roser López Espinosa, El Conde de Torrefiel i la companyia Maduixa. El pressupost per a la nova temporada del Mercat de les Flors és de 5,49 milions d'euros, 670.000 euros més que l'anterior. "Esperem que aquest creixement es mantingui els anys vinents", diu Margarit.

stats